Chytrý domov, to je bezpečí!

Integrovaný zabezpečovací systém, který je součástí chytrého domova, zajistí bezpečí vašeho majetku i osob. Varuje před nežádoucím vniknutím i před nebezpečím havárie, například před únikem plynu, požárem nebo vytopením. Dodává jej společnost HDL Automation s.r.o..

Zabezpečovací systém HDL vám umožňuje nastavit různé módy střežení prostor. Sami si určíte, co a v jakou dobu od systému očekáváte, nebo můžete využít přednastavené varianty
zabezpečení. Režim zabezpečení (požár, vetřelec, minimální teplota, rozsah hlídaných prostor) můžete měnit i na dálku, nebo využijte automatický režim. 

Čidla hrají nejen v systému zabezpečení, ale v celém ovládání chytré domácnosti, zcela klíčovou roli. Identifkují pohyb v budově, otevření oken nebo dveří, monitorují teplotu, stav kvality ovzduší, intenzitu osvětlení a detekují přítomnost kouře a plynu. Zvýší tak bezpečnost budovy tím, že včas upozorní na zvláštní nebo havarijní stavy. 
Čidlo obsahuje snímač intenzity osvětlení, kvality vzduchu (rozpoznání cigaretového kouře,
kuchyňských výparů, vodíku, CO, alkoholu a izobutylenu)
Čidla řady Buspro (sběrnicová technologie automatizace budov) od výrobce HDL vždy obsahují programovatelnou logiku, což ve výsledku znamená, že můžete nastavit logické akce různého typu, například když se setmí a rozsvítí v pokoji, zatáhnou se závěsy. Většina čidel je kombinovaná, sdružuje více funkcí (například detekci pohybu, měření teploty a intenzity osvětlení, vstup pro bezpotenciálový kontakt – přenáší například informace typu otevřené okno apod.).
Čidlo – ultrazvukový a PIR snímač pro detekci pohybu, intenzity osvětlení a teploty
Systém HDL využívá výstupy z čidel instalovaných v rámci zabezpečení objektu především k řízení chytrého domova – ovládání osvětlení, vytápění, ventilace, klimatizace, stínění atd. Součástí zabezpečení se tak mohou stát i světelné zdroje, jako jsou tzv. světelné sirény pro zastrašení vetřelce a upoutání pozornosti sousedů, nebo naopak světelná simulace přítomnosti v období vaší nepřítomnosti. 
Čidlo – venkovní, obsahuje snímač pro detekci pohybu, intenzity osvětlení, teploty a relativní vlhkosti

Pokud již máte zabezpečovací systém instalovaný, můžete ho propojit se systémem automatizace od HDL, dokoupit pouze chybějící potřebné funkce a přeměnit svůj dům na chytrý s maximálním využitím stávajících prvků.

Více informací na www.hdl-automation.cz.
23.12.2019 | PR
  • HDL Automation s.r.o.

    HDL Automation s.r.o. zastupuje na českém, slovenském, polském a maďarském trhu globální značky HDL, Myjordomus, CasaTunes, smart:)things, IQRC, RAYSGEM, HOTEZA, MATRIX SYSTEM a další. Dodává škálu produktů od jednotlivých prvků až po kompletní automatizační systémy budov – řízení osvětlení, vytápění, stínění, zabezpečení, ventilace, klimatizace, měření spotřeby energií ... Stabilní postavení HDL Automation s.r.o. na trhu je zajištěno díky mateřské společnosti GORDIC spol. s r.o. Během své téměř 30leté historie realizovala tato společnost mnoho inovativních řešení ve vývoji softwaru a integračních projektech.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444