Chytré osvětlení pro chytrou domácnost

Nadčasové, zábavné, snadno ovladatelné smartphonem a tabletem nebo také pouhým hlasem. Řeč je o chytrých žárovkách Nanoleaf a Philips HUE, jež kombinují úsporné LED osvětlení s intuitivní technologií. Jejich nevídané možnosti pro osvětlení domácnosti i kanceláře nám představila odbornice na osvětlení Zuzana Zicháčková z eSvětlo.cz.

Chytré žárovky jsou vhodné pro milovníky moderních technologií. Na rozsvěcení, stmívání a automatizaci osvětlení Nanoleaf vám totiž postačí jediná aplikace ve vašem smartphonu. V aplikaci pro Philips HUE si ještě navíc můžete pohrát i se změnou barvy světla, signalizací počasí a spoustou dalších funkcí. 
 

Žárovky upozorní na e-mail nebo déšť

„S žárovkou Nanoleaf, modelem Smarter Kit, stačí, když zvoláte pokyn „Light!“ a je rozsvíceno. O vše se totiž postará smartphone aplikace s umělou inteligencí, tedy virtuální služebnice, která se jmenuje SIRI a je oficiálně certifikovaná firmou Apple,“ přibližuje Zuzana Zicháčková z poradensko-prodejního portálu eSvětlo.cz.

Philips HUE propojuje stmívatelnost navíc i s barevnými možnostmi a umožňuje ještě další užitečné funkce: Bude pršet? Aplikace to z internetové předpovědi zjistí a zabliká světly modrou barvou. Přišel vám e-mail? Svítidla v domácnosti vám zablikají barvou, kterou si vyberete. Jedete na dovolenou a nechcete, aby vaše opuštěná domácnost lákala zloděje? Nastavte si časové svícení nebo domácí svítidla ovládejte třeba z druhého konce světa.
 

Kam s nimi

V sadě svítidel Philips HUE si vyberete kompletní osvětlení interiéru, od futuristické stolní lampy, trendy lustru a nástěnného svítidla až po LED pásek. Série obsahuje také dekorativní svítidla, která vám posvítí například na fotku, obraz nebo suvenýry z cest. Všechna svítidla se vyznačují jednotným designem. Jejich krémově bílá barva a minimalistické tvary vyniknou v každém moderním interiéru.

Různé modely žárovek Nanoleaf využijete nejen v moderně zařízené domácnosti, ale také ve stylových kancelářích. Jejich černá varianta je předurčená do luxusních formálních prostor.
 

 

Jak to funguje?

„Základní prvek Philips HUE tvoří tzv. Bridge, který slouží jako výchozí ovládací panel a umožňuje využívat všechny speciální funkce osvětlení. Panel připojíte na domácí Wi-Fi router, stáhnete si aplikaci do chytrého telefonu nebo tabletu a potom už vše jednoduše ovládáte z aplikace,“ vysvětluje odbornice z eSvětlo.cz.

U chytrých žárovek Nanoleaf Smarter Kit to je obdobné. Všechny žárovky, které si pořídíte, se propojí se základním modulem a ten připojíte k routeru. Následně už všechny funkce vybíráte v iOS aplikaci.
 
Více informací naleznete na www.esvetlo.cz.
21.10.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444