Chytré bydlení má už konkrétní bytové projekty

Stále více zájemců o nové bydlení sází na koncept Chytrého bydlení. Jaké vlastnosti konceptu náleží, na co se můžete spolehnout, co vám usnadní život a přinese vyšší komfort bydlení?

Dlouhodobá životnost a kvalita samotného bydlení - to je to, co je pro nový byt důležité. Chytré bydlení používá v souladu s udržitelným rozvojem přírodní materiály, kvalitní konstrukční zpracování a technologie, díky nimž se v bytech také lépe žije. S rozvahou se přistupuje také k zateplování, kdy se na jedné straně zohledňuje potřeba izolací, na druhé však zároveň ekonomická efektivita stavby jednotlivých bytů.

Díky snadnému ovládání pomocí mobilních telefonů a dalších přístrojů řídíte v bytech Chytrého bydlení na dálku nejen teplotu, ale i některé další funkce, které si lze dopředu zvolit. A aby toho nebylo málo, je součástí moderních technologických prvků bytu rovněž nucené větrání v podobě rekuperace, včetně automatického ovládání časovými programy, větrání na základě obsahu CO2 a vlhkosti nebo i režimu chlazení, či naopak ochrany proti námraze. Vzduchotechnika s pylovými filtry navíc ze vzduchu zachytí jednotlivé hmotné částice. Předejdete tak nadměrné vlhkosti vzduchu a výskytu plísní, roztočů a dalších patogenů. Díky tomu vás už nebude tolik bolet hlava a nebudete trpět alergiemi, migrénami a dechovými potížemi.

Vhodnému nakládání s energiemi pomáhají rovněž vhodné dispozice bytů a udržování efektivních poměrů obydlených ploch a společných prostor. Díky tomu nemají bytové domy Chytrého bydlení například příliš dlouhé společné chodby a další prostory, které všichni dohromady využívají. Návrhy bytových domů proto také architektonicky respektují požadavky pro optimální energetické využití budovy, a to zejména s ohledem na tvary těchto budov.

Neoddělitelnou součástí konceptu je také důraz na vaše bezpečí. Protipožární systémy slouží nejen k varování obyvatel Chytrého bydlení, ale také k přivolávání potřebné pomoci. Standardem jsou pro případ požáru samozřejmě i chráněné únikové cesty, požární stropní čidla nebo požární rolety.

Chytré bydlení současně zaručuje, že máte blízko na autobus nebo metro. Nestává se, že byste museli za prací, do obchodů a jinam složitě dojíždět. Samozřejmostí je rovněž občanská vybavenost v okolí.

Konkrétní bytové domy

Mezi bytové domy, které jsou na konceptu Chytrého bydlení založeny, patří například projekt BLV@Horní Měcholupy, CLB@Letňany nebo SMART byty. Na tyto pražské projekty již brzy navážou rovněž bytové domy v dalších městech Česka.
25.05.2016 | PR
  • Trigema a.s.

    Trigema je developerskou společností s přesahem do dalších aktivit. Výsledkem developerské práce jsou bytové domy Chytrého bydlení , které jsou v současnosti nabízeny už ve třech kvalitativních úrovních. Vedle té základní je to Plus a Premium.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444