Chytrá domácnost pro každého

Základem chytré domácnosti, a tedy chytré elektroinstalace, je vždy poměrně sofistikovaný systém, jehož instalace, zprovoznění a konečné nastavení dle požadavků uživatele je doménou výhradně školených odborníků. A právě ta konečná fáze nastavení může být zároveň velkou slabinou. Proč? Protože požadavky na fungování takovéto domácnosti se mohou jednoduše časem měnit, a tedy neustále vyžadovat zásah školeného odborníka, aby celé nastavení upravil. Může se přitom jednat pouze o změnu světelných scén nebo času pro automatické vytažení žaluzií.

Změny scénářů přímo uživatelem

Systém MyHome (výrobce Bticino, člen skupiny Legrand) s mobilní aplikací MyHome_UP umožňuje odborníkovi celou instalaci pomocí mobilu nastavit, a to včetně scénářů, které kombinují jednotlivá zařízení: žaluzie, osvětlení včetně RGB barevných světel, vytápění nebo přehrávání hudby. Tyto scénáře si následně může koncový uživatel libovolně přenastavit tak, jak zrovna potřebuje. Může také vytvářet scénáře zcela nové a jejich spouštění zcela zautomatizovat v závislosti např. na čase, poloze mobilního zařízení nebo splnění určitých podmínek (v určitý čas, při stisknutí určitého tlačítka…). 

 

Jste na dovolené? Využijte vzdálené ovládání

Pokud systém připojíte na internet, získáte nejen nejnovější aktualizace aplikace a funkcí, ale i možnost vzdáleného ovládání celé instalace. Systém MyHome využívá cloudové služby a je tedy dostupný nejen na lokální Wi-Fi síti u vás doma, ale i prostřednictvím mobilního datového připojení odkudkoliv na světě. 

Hlasové ovládání, barevné osvětlení, hudba…

Systém MyHome s mobilní aplikací MyHome_UP také spolupracuje s celou řadou značek a moderních produktů. Samozřejmostí je ovládání barevného RGB osvětlení Philips Hue nebo audiosystému amerického výrobce Nuvo (člen skupiny Legrand). Mezi často využívané funkce patří i hlasové ovládání prostřednictvím hlasových asistentů Amazon a Google.
  
 
             
17.10.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444