Chystáte se stavět dřevostavbu?

Zastavte se na veletrhu Dřevo a stavby Brno 2017

Zájemci o kvalitní dřevostavby by si neměli nechat ujít veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno, který probíhá od středy 26. do soboty 29. dubna 2017 a který nabídne ucelenou přehlídku dodavatelů dřevěných montovaných staveb.

Nabídku vystavovatelů doplňuje doprovodný program a poradenské centrum, které se zaměří na všechny otázky související se stavbou a bydlením v moderní dřevostavbě. Stranou pozornosti nezůstane ani problematika péče o dřevo. Praktickou inspiraci z hotových dřevěných montovaných domů nabídne centrum vzorových domů Eden 3000, které se nachází v blízkosti brněnského výstaviště.

Dřevostavba od A do Z

Páteční doprovodný program veletrhu DSB – Dřevo a stavby Brno, který organizuje Asociace dodavatelů montovaných domů, představí dřevostavby jako energeticky efektivní a ekologicky šetrné domy. Na jaká témata se můžete těšit? Program zahájí přednáška s názvem: Jsou dřevostavby tématem dneška? Dále budou představeny faktory, které ovlivňují vnitřní ovzduší dřevostaveb pod názvem „Zdravý dům“, nebo „Zásady šetrného stavění aneb co je to udržitelná výstavba“. Pro potencionální investory bude jistě zajímavá přednáška na téma “Jak si vybrat zhotovitele Vaší nové dřevostavby“  nebo „Co je třeba zohlednit při výstavě rodinného domu“.
 

bydlinekProhlédněte si doprovodný program
Program s názvem ZDRAVÉ BYDLENÍ V MODERNÍ DŘEVOSTAVBĚ si můžete prohlédnout na tomto odkazu.

 

Poradenské centrum ADMD

Na stánku Asociace dodavatelů montovaných domů probíhá návštěvníky vyhledávané odborné poradenské centrum, které organizuje Asociace dodavatelů montovaných domů. Kromě ADMD se na veletrhu představí na společném stánku dalších dvanáct firem z řad členů a partnerů Asociace. Zájemci zde budou moci získat odborné nezávislé informace od skutečných odborníků, kteří jsou po celou dobu konání k dispozici pro návštěvníky veletrhu zcela zdarma. Zajímá vás technologie staveb na bázi dřeva? Chystáte si pořídit vlastní bydlení? Na co si dát pozor při výběru dodavatele vašeho vysněného domu? Jak financovat váš dům? Nebo jak ochránit dřevo před houbami, plísněmi či hmyzem? To je jen krátký přehled možných dotazů, na které získáte odpovědi v poradenském centru ADMD na veletrhu DSB – Dřevo a stavby Brno.
 

 

Den energeticky úsporného bydlení 2017 v Národním stavebním centru v Brně

Národní stavební centrum ve spolupráci s Asociací dodavatelů montovaných domů, Asociací pro využití tepelných čerpadel (AVTČ) a společností Veletrhy Brno a.s. bude v sobotu dne 29.4.2017 od 10:00 do 17:00 hodin pořádat v areálu Centra vzorových domů v Brně na Bauerově ul. 10 zajímavou akci pod názvem „Den energeticky úsporného bydlení 2017“. Cílem akce, které se bude aktivně účastnit řada firem z řad vystavovatelů Národního stavebního centra, bude odpovědět návštěvníkům na všechny otázky, které souvisí s oblastí energeticky úsporného vytápění, resp. bydlení v rodinných domech.  
 
Jedná se zejména o technická zařízení spojena s vybavením domu:
  • tepelnými čerpadly,
  • solárními nebo fotovoltaickými panely,
  • řízeným větráním s rekuperací, popř. klimatizačním zařízením,
  • bateriovými systémy, apod.
 
Návštěvníkům akce budou k dispozici kvalifikovaní odborníci jednotlivých firem, kteří nejenom teoreticky vysvětlí funkce a parametry jednotlivých zařízení, ale také na vzorcích konkrétních exponátů předvedou, jak které zařízení funguje a jaké přináší přínosy při úspoře energií a tím nákladů na bydlení. Některé exponáty je možno vidět a seznámit se s nimi v provozu, např. tepelná čerpadla DIMPLEX a NEOTA, protože jsou nainstalovány a jsou v provozu přímo ve vzorových domech.

Důležitou součástí programu bude odborné poradenství v oblasti výstavby nové nízkoenergetické dřevostavby včetně modulových domů.

Je pro vás také připraven soubor odborných prezentací a přednášek, které se budou konat v sobotu 29.4.2017 od 13:00 do 17:00 hodin v přednáškovém sále budovy Nového Tuzexu v Národním stavebním centru, Bauerova 10, Brno. Zde mohou návštěvníci získat cenné informace o nízkoenergetických domech, jednotlivých výrobcích vhodných pro úspory energií a také o společnostech, které tyto výrobky dodávají. Názvy firem a jména přednášejících včetně názvů jejich prezentací i ostatní informace naleznete na stránkách www.stavebnicentrum.cz.

V rámci programu je pro návštěvníky připravena slosovací soutěž o zajímavé ceny, občerstvení a mnoho dalšího. Vstup a parkování u budovy Nového Tuzexu – Stavebního a interiérového centra (Bauerova ul. 10) je zdarma.

Akce „Den energeticky úsporného bydlení 2017“ je součástí doprovodného programu Mezinárodního stavebního veletrhu IBF a DSB, který se bude konat od 26.4. do 29.4.2017 na přilehlém výstavišti BVV Brno. To znamená, že návštěvníci se mohou v Národním stavebním centru nejenom dozvědět o moderních technologiích pro úsporné bydlení a nízkoenergetických dřevostavbách, ale současně mohou navštívit i brněnský stavební veletrh. 
 
19.04.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444