Chcete žít v originálním domě?

V romantické a klidné zóně jihočeského městečka Lomnice nad Lužnicí v okrese Jindřichův Hradec, postupně vyrůstá výjimečný soubor 28 moderních rodinných domů pod názvem DOMY ZA CHMELNICÍ.

Investor a developer společnost LOMNICE SERVIS, spol. s r.o. spolu s generálním dodavatelem společností EDIKT a.s. se pustily do originálního rezidenčního projektu, který architektonickým ztvárněním Ing. arch. Bukolského otevírá nové horizonty moderního bydlení s velmi silným důrazem na nápadité využití privátního prostoru domu a zahrady.


Projekt je budován pod záštitou města Lomnice nad Lužnicí, které díky své fungující samosprávě účinně napomáhá citlivě zvelebovat své malebné městečko a bezprostřední okolí této krásné jezerní krajiny. Finančním partnerem projektu zajišťující exkluzivní úvěrové podmínky se stala ČSOB, a.s.


Cílem projektu je překročení stávajících běžných trendů ve výstavbě rodinných domů, ozdravení masové uniformity navzájem se kopírujících katalogových projektů rodinných domů bez jakékoli vazby na individualitu a jedinečnost, která je podmínkou existence každého člověka.

Rezidenční projekt Domy za Chmelnicí není však za každou cenu odlišný od stávajících trendů výstavby. Naopak. Je velmi sofistikovaně koncipován a jeho podstata tkví právě v rozmanitém řešení komfortního a moderního bydlení, které navazuje na původní architekturu jihočeského venkova. Atraktivita jednotlivých domů je umocněna prodejními cenami od 1,9 mil. Kč při platbě v hotovosti. Při využití exkluzivní hypotéky jsou měsíční splátky na dům nastaveny již od 8.400 Kč! Jednotlivé domy projektu jsou modifikované do čtyř základních typových koncepcí o skladbě 4+1 s užitnými plochami 160 - 200 m2. Jsou situovány do příjemných parkových zahrad o výměrách 600 - 1300 m2.

Vnitřní obytný prostor domu je přirozeně rozdělen komunikační halou na část určenou ke společenskému životu rodiny, která v sobě slučuje obývací pokoj, jídelnu a kuchyňský kout, a část klidovou, kde jsou soustředěny ložnice a sociální zázemí.
Díky velké prosklené ploše se vstupem na terasu je dům velmi efektně propojen se zahradou. Pohodová dřevěná terasa je důmyslně umístěna s důrazem na maximální soukromí. Strůjci projektu nekompromisně zaútočili na běžné trendy ve výstavbě rodinných domů. Funkčně vyřešili vysoké nároky kvality bydlení tím, že na kvalitní kmen původní jihočeské architektury citlivě naroubovali moderní styl s řešením potřeb současného bydlení. Úžasným plodem tohoto experimentu je unikátní architektonický rezidenční projekt rodinných domů Domy Za Chmelnicí, určený jak pro mladé rodiny s dětmi, tak starší páry, či jedince jednoznačně odmítající jednotvárnost okázalých trendů bydlení.

O dalším průběhu projektu získáte informace na www.domyzachmelnici.cz


 

03.11.2005 | Ing. Jan Mojžíš

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444