Chcete ušetřit za elektrickou energii?

Světlovod může zcela proměnit vnímání prostoru

Světlovod může zcela proměnit vnímání prostoru

Spotřeba elektrické energie je zásadní náklad domácnosti, ale víte, že například za svícení můžete ušetřit?

Náš pracovní i soukromý život je protkán spotřebou energie. Pracujeme na počítači, používáme domácí spotřebiče a například svítíme v domovech či bytech, i když bychom nemuseli. Abychom používání umělého osvětlení přes den, kdy je dostatek denního světla, omezili co nejvíce, existuje řešení - tubusové světlovody.

Původní originální světlovody Solatube® tento rok oslavily 26 let své existence v rodinných a komerčních stavbách po celém světě. I v České republice se tyto výrobky staly populárními a šetří mnoha domácnostem elektrickou energii. Co je ovšem zásadnější -  pomáhají nám cítit se příjemně v interiéru.

Vaše koupelna se díky dennímu světla stane unikátní a mnohem více se rozzáří

Chcete designové, ale účinné okno?

Prvotní myšlenkou při tvorbě originálního světlovodu je naplnění požadavků zákazníka na interiérový design. Rozehrát hru denního světla v místnostech, které se nacházejí ve středu stavby, je bez vedení denního světla nemožné. I proto existuje specifický materiál Spectralight Infinity s nejdokonalejším vedením denního světla. Dosáhne dostatečně účinného vedení denního světla ve svislé i vodorovné poloze na dlouhé vzdálenosti. Bez opravdu efektivního materiálu s nízkými ztrátami by toto však bylo prakticky nemožné.

Nicméně upřímně, takto dlouhý tubus se vyskytuje jen ve výjimečných komerčních instalacích a pro praktické rezidenční využití nám hravě postačí „pouhých“ 2 - 6 m standardní délky, kde je efektivita přenosu na horní hranici.   
Kuchyň plná světla je místem příjemným pro práciKuchyň plná světla je místem příjemným pro práci

Žijete zdravě? 

Zdraví člověka výrazně ovlivňuje psychiku a stanovuje cesty jeho dalšího vývoje. Denní osvětlení je významným faktorem působícím na zdraví člověka. U osvětlení neklademe požadavky pouze na dostatečné luxy na práci či čtení, ale musíme se také zamyslet nad samotnou důležitostí světla. Interiérové prostory, které jsou ovlivňovány přirozeným osvětlením s měnící se intenzitou a kvalitou denního světla, jsou nejen přirozené pro oko člověka, ale i pro jeho duševní pohodu. Interiér domácnosti, pro člověka žijícím ve zdravém životním stylu, není jen noclehárnou, ale i místem pro život.

Správné působení na organismus ovlivňuje i vnímání barev.
 

Spočítat si úsporu je snadné!

Při návrhu originálního světlovodu se nezapomnělo ani na jeho ekonomickou stránku. Model návratnosti takovéto investice musí zahrnovat zohlednění přímých energetických úspor, jako je elektrická energie, ale také výměna úsporek či LED osvětlení. Mezi další výhody patří výborné tepelně-izolační vlastnosti světlovodů a v neposlední řadě výrazný přínos pro kvalitu vykonávané práce nebo už vzpomínaných oddychových aktivit.
Nádherně prosvětlený šatník pomocí světlovodů

Nádherně prosvětlený šatník pomocí světlovodů

Ukažte dětem správnou cestu

Co při koupi originálního světlovodu děláme pro další generace? Ukazujeme našim dětem, jak udržitelně vyřešit náklady na osvětlení budov. Zároveň jde o učebnicový příklad jak snižovat CO2 v ovzduší přímým snižováním spotřeby elektrické energie.

A veřte tomu, že i vaše děti užijí světlovod i v dospělosti. Vždyť garance životnosti je minimálně 25 let (záruka na materiál 20 let).

Moderní a pokrokové výrobky pro vaše pohodlí

Originální světlovody už před dvaceti lety byly označeny za pokrokové výrobky s vysokým přínosem pro design a zdraví člověka.

„Dnes, po celosvětových zkušenostech s přiváděním denního světla těmito zařízeními, můžeme říci, že přínos našich vývojářů a techniků pro technický pokrok je nezanedbatelný. Tyto inovativní výrobky ovlivňují myšlení odborné i laické veřejnosti a poukazují na správnou cestu v oblasti denního prosvětlování budov," dodává světelný specialista ze společnosti WT-WINDOWS TOMORROW s.r.o., která světlovody Solatube® vyrábí.

Zelená střecha s udržitelným osvětlením - světlovody

bydlinekZískejte více informací o světlovodech Solatube®  
Navštivte ve dnech 5.- 8. 10. 2017 veletrh FOR INTERIOR a na stánku společnosti WT-WINDOWS TOMORROW s.r.o. se poraďte s odborníky. Stánek 5C3 se nachází v hale 5.

27.09.2017 | PR
  • WT-WINDOWS TOMORROW s.r.o.

    Firma WT – Windows Tomorrow s.r.o. zastupující světlovody Solatube® v ČR nabízí tři produktové - průměrové řady, kterými lze komplexně řešit denní osvětlení jak komerčních velkoplošných tak residentních maloplošných prostor.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444