Chcete se stát realitním makléřem? Víme, jak na to

Víte, co všechno obnáší práce realitního makléře a co vás čeká a nemine, pokud se tímto kariérním směrem rozhodnete vydat? Na všechny podrobnosti jsme se podívali ve spolupráci s realitní kanceláří Keller Williams a přinášíme vám výběr toho nejdůležitějšího.

Čekáte úspěch? Vybavte se trpělivostí

Víte, že až 90 % realitních makléřů svou kariéru už v prvním roce vzdá a raději se jde opět nechat zaměstnat?

Není divu. Přesto, že se na první pohled jedná o skutečně lákavou kariéru, její nároky jsou poměrně vysoké. A to nejen co se týká finanční stránky.

Práce realitního makléře vyžaduje velké úspory (minimálně první půl rok budete více investovat, než vydělávat a nesmíte zapomínat ani na běžné životní náklady, které budete pravděpodobně muset řešit ze stávajících úspor) a s nimi i trpělivost.

Jen málokdo svou nemovitost svěří začínajícímu makléři, o kterém ví minimum.

Takže počítat musíte s marketingem (svým i potenciálních nemovitostí), náklady na kancelář, provoz a se vším ostatním, co k podnikání patří. K tomu budete potřebovat solidní smlouvy od právníků (další náklady) atd.

Zkrátka a dobře, začátky mohou být skutečně náročné, což ne každý unese. Naštěstí jsou způsoby, jak si start kariéry v realitách usnadnit a na ty se nyní podíváme.
 

Legislativní podmínky pro kariéru realitního makléře

Nejprve se ale podíváme na to, co vlastně potřebuje realitní makléř splňovat z pohledu zákona. Jedná se o jeden z následujících bodů:

  • Má tříletou praxi v realitách,
  • nebo magisterský titul v ekonomickém, stavebním, právním či příbuzném oboru,
  • či bakalářský titul společně s praxí v oboru a absolvováním mezinárodně uznávaného kurzu dle § 60a zákona č. 111/1998 Sb. se zaměřením na nemovitosti organizovaného na státem akreditovaném ústavu.
  • Další možností je složení zkoušky způsobilosti.

Při splnění některé z těchto podmínek už se můžete pustit do řešení praktických záležitostí – například jak kariéru odstartovat, uspět a nezkrachovat.
 

Na sebe nebo pod realitní kanceláří?

Pokud chcete ušetřit na nákladech a startovat s podporou zkušených realitních makléřů, kteří vám v začátcích pomohou mimo jiné i svým know-how, ideální start kariéry je v ověřené realitní kanceláři.

Kvalitní realitní kancelář svým makléřům nabízí nejen zázemí (kanceláře, smlouvy, právníky), ale také pravidelnou možnost vzdělávání se. Na začátku od kolegů můžete získat i menší zakázky a celkově se jedná o mnohem hladší start.
21.12.2021 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444