České komínové systémy EKO se stále zdokonalují

Nejrozšířenějším českým komínovým systémem je bezesporu EKO Universal, který je na našem trhu nabízen již od roku 2001, kdy se jednalo o první ryze český prukt svého druhu. Tento třísložkový stavebnicový komín se zadním větráním je v průběhu let neustále inovován a přizpůsobován evropské legislativě a požadavkům na trh nově vstupujících výrobků, které mají na komíny zpravidla vyšší a vyšší požadavky.

Společnost EKO KOMÍNY, s.r.o., tradiční výrobce českých systémových komínů, nabízí na českém, slovenském a dalších evropských trzích široký sortiment evropsky certifikovaných systémových komínů a jejich příslušenství již po řadu let. Jako každoročně, také letos tato společnost přišla na trh s novinkami a inovacemi.

O nové  komponenty, jejichž výrobou společnost reaguje na požadavky zákazníků, je pro letošní rok rozšířen výrobní sortiment komínových systémů EKO Universal a EKO Unisteel. Jedná se o nové, dokonalejší a nově barevně zpracované nadstřešní prefabrikované dílce, u nichž výrobce rozšířil výrobkovou základnu o prefabrikovanou tvárnici UND1-1 pro nejmenší komíny EKO Universal o světlosti komínového průduchu 140mm a EKO Unisteel do průměru komínového průduchu 180mm

Dále je nově k dispozici nadstřešní komínová tvárnice UND.1V jednoprůduchového komína s větrací šachtou. U tohoto výrobku je však při vlastní realizaci třeba dbát zvýšené opatrnosti, neboť pro správnou vyzdívku je třeba kombinovat vždy tzv. levé a pravé provedení výrobku pro zachování správné skladebnosti svislých spár (výrobek není symetrický).

Celkový sortiment nadstřešních prefabrikovaných dílců UND s povrchovou úpravou dekoru cihly pro rok 2011 zahrnuje:

  • UND 1-1 prefabrikovanou nadstřešní komínovou tvárnici pro jednoprůduchové systémové komíny UN1-1
  • UND1-2 prefabrikovanou nadstřešní komínovou tvárnici pro jednoprůduchové systémové komíny UN1-2
  • UND.1V prefabrikovanou nadstřešní komínovou tvárnici pro jednoprůduchové systémové komíny s větrací šachtou UN1V
  • UND2 prefabrikovanou nadstřešní komínovou tvárnici pro dvouprůduchové systémové komíny UN2
Na žádost zákazníka je společnost EKO KOMÍNY, s.r.o. ochotna tento dílec dodat v libovolném barevném provedení.

Standardní barevná provedení, která jsou k dispozici na prodejních místech společnosti EKO Komíny:
  • Barva červená cihlová
  • Barva červená višňová
  • Barva hnědá
  • Barva černá
Větrací šachtu je standardně možné využít k těmto účelům:

  • odvětrání podružných místností, koupelen, WC apod.,
  • odsávání od digestořových odsávačů kuchyní,
  • přívodu spalovacího vzduchu ke spotřebiči paliv,
  • instalaci odvodu spalin a protiproudého přívodu spalovacího vzduchu k plynovým kondenzačním spotřebičům o jmenovitém výkonu do cca 50kW,
  • dodatečným elektroinstalacím – SAT, internet, antény,
  • dodatečným instalacím solárních panelů pro přípravu teplé vody,
  • dodatečným elektroinstalacím od fotovoltaických solárních panelů,
  • dodatečnému vedení potrubí chladiva od klimatizačních jednotek, kde odvod kondenzátu může být sveden do paty komína a připojen k odvodu kondenzátu z kondenzátní jímky do kanalizace

Další novinkou pro rok 2011 je akční nabídka systémového jednoprůduchového komína s větrací šachtou za cenu standardního komína jednoprůduchového.

Stavebníkovi je tak již od začátku nabízena cílená příprava stavby na možné dodatečné instalace v průběhu užívání objektu.

Při všech dodatečných instalacích není nutné rozkrytí střechy a prostup přes pojistné hydroizolace, tepelné izolace, parozábrany a další skladbu v konstrukci střechy.

Veškeré rozvody je možné do větracího průduchu zavést pod sklovláknobetonovou krycí deskou systémového komína.

Větrací šachtu je navíc možné využít pro rozvod teplého vzduchu od spotřebičů s tepelným výměníkem vzduch/vzduch. Využije se tak tepelně technických a akustických vlastností materiálu plášťové komínové tvárnice, která je vyrobena z keramzitbetonu, jenž má vysoký akustický útlum při zachování rozumných tepelně-technických vlastností.

 

 

04.07.2011 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444