Česká firma WPC - WoodPlastic pomůže s terasou od A až do Zet

Terasa. Stále o ní uvažujete, ale nevíte, jak začít? Nedostává se vám času, netušíte, z jakého konce se do její stavby pustit, jaký materiál zvolit? Vybrat a postavit u domu kvalitní a krásnou terasu je dnes snazší, než byste řekli. Z mnoha praktických, ale i estetických důvodů, jsou stále oblíbenějším materiálem prkna z kompozitu dřeva a polymeru, označovaná zkratkou WPC.

Kvalitní WPC je moderní, naprosto bezproblémový materiál. Jediný problém takzvaného dřevoplastu spočívá v tom, že ačkoli si v současné době můžete vybrat z velkého množství produktů, ne všechny mají odpovídající kvalitu. Pro dlouhou životnost teras z WPC bez ztráty jejich vlastností je nejdůležitější složení materiálu a technologie výroby. Rozdíly v kvalitě teras z kompozitu, které si dnes můžete pořídit, mohou být u různých výrobců, a především pak dovozců propastné.
 
Při výběru terasy z WPC se zajímejte o to, jaké reference má firma, která vám prkna nabízí. Jde o dovozce, který vznikl před pár měsíci a nyní valí na trh kvanta laciných, plastem zavánějících „prken“ povětšinou s dutým profilem a se zárukou pouhých pár let? Je také možné, že až se vám tyhle duté skořápky z nekvalitního materiálu začnou drolit, praskat a ohýbat, dovozce už na trhu nebude nebo se bude jmenovat jinak a jeho zaměstnanci vám s reklamací nepomůžou.
 

Vsaďte na ověřeného výrobce

Jednoho z nejvýznamnějších producentů špičkového dřevěného kompozitu v Evropě představuje česká společnost WPC – WoodPlastic s vlastním výrobním závodem ve středočeských Bukovanech. Ta vlastní licenci na unikátní americkou laserově řízenou technologii výroby Strandex, která předpokládá využívání pouze těch nejkvalitnějších surovin. Jedná se o poměr zhruba 40 % polymeru, 60 % čistého PEFC dřeva, plus potřebné množství ekologického pojiva, přísad a barev. 


WPC - WoodPlastic
 působí na trzích po celém světě už více než 10 let a o kvalitách jejích teras, ale i plotů a obkladů, se přesvědčilo už více než 10 000 spokojených zákazníků. Vedle produktů prvotřídní kvality disponuje firma také celorepublikovou sítí terasových center a zkušených certifikovaných partnerů i profesionálních montážníků. Ti vám nejenom terasu profesionálně nainstalují, ale ještě předtím vypracují její návrh, pomohou s výběrem povrchů, barev a poskytnou vám i další cenné rady jak ohledně montáže, tak i péče o terasu.
 

Masivní prkna mají spoustu výhod

Výhodou prken WoodPlastic® je, že mají plný profil, což znamená, že jsou masivní, tuhá a mají velkou nosnost. Přestože odolávají proti poškození, v případě, že by vám na některé z nich upadl například oharek z grilu, můžete prkno jemně zbrousit a bude jako nové. Kompaktní materiál je totiž stejný jak na povrchu, tak uvnitř, a navíc je plně probarvený. Za přednost prken plných profilů oproti těm dutým platí i snazší a rychlejší montáž. Plnoprofilová prkna se díky větší tuhosti nemusí kotvit k podloží, a dokonce je ani není bezpodmínečně nutné spádovat.


Oproti tomu v otvorech dutých prken může zůstávat voda, a pokud nebudou vyspádována, zůstává pouze otázkou času, než popraskají. Dutá prkna jsou náchylnější k poškození a také jejich montáž je náročnější, protože se musí kotvit k podloží. Na druhou stranu, ne všechna dutá prkna jsou špatná. Dobře vyrobená dutá prkna z kvalitního materiálu jsou lehká, snáze se s nimi manipuluje, dobře odvádějí teplo, a pokud se profesionálně nainstalují, méně náročnému zájemci jistě poslouží.
 

Atraktivní a praktické terasy WoodPlastic®

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli terasu z kvalitního WPC, klíčové pro její dlouhou životnost bez nutnosti větší údržby budou vlastnosti samotných prken. Terasy WoodPlastic® jsou netoxické a plně recyklovatelné, neosahují PVC, takže šetří životní prostředí. Minimálně nasákavý materiál odolává slané vodě, výkyvům teplot, mrazu a UV záření. Velkou předností prken českého výrobce je protiskluzový povrch bez třísek a štěpů a možnost výběru ze širokého spektra povrchů a barevných odstínů, eventuálně i výroba teras atypických tvarů.
 
Vedle čistě praktických aspektů hrají při výběru terasy z WPC svoji nezanedbatelnou roli i důvody estetické. Proto se společnost WPC – WoodPlastic zaměřuje ještě před zahájením samotné výroby nového prkna na jeho atraktivní design. Plnoprofilová prkna WoodPlastic® dokáží věrně imitovat různé druhy dřevěných povrchů od jemně zbroušených a hebkých na dotyk až po atraktivní design drásaného dřeva. Přesvědčte se na www.woodplastic.cz.
28.04.2020 | PR
  • WPC – Woodplastic a.s.

    WPC – Woodplastic a. s. je český výrobce originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a polymeru. Společnost je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu disponuje nejpokrokovější technologií výroby kompozitních prken na světě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444