Celoskleněné dveře v interiéru - elegance, světlo a prostor

Doba, kdy se pro otvorové výplně staveb začalo běžně používat sklo, je vzhledem k mnohatisícileté historii tohoto materiálu poměrně nedávná. Zatímco okna jsou dnes v obytných domech opatřována převážně čirými tabulovými skly (z izolačních důvodů často dvojskly i trojskly), výrobci dveří využívají skel zpracovaných různými technologiemi, které mohou obohatit vzhled domů i jejich interiérů o zajímavé stylotvorné prvky.

Jednoduchá krása a elegance prosklených dveří zdobí četné interiéry, které mají dnes již historickou hodnotu, vyniká ovšem především v moderní architektuře.

Návrhy současných interiérů využívají s úspěchem elegance celoskleněných dveří, ale také efektního a praktického členění vnitřních prostor pomocí skleněných přepážek, posuvných i pevných stěn a dalších možností. Speciální sklo, po kterém se dá chodit, lze aplikovat na schodiště či do stropních konstrukcí v rodinných domech i ve veřejných budovách, kde přispívá k prosvětlení a odlehčení prostoru.

Pokud o některé z možností zkrášlit svůj interiér použitím skla jako architektonického prvku uvažujete, bude vás jistě zajímat sortiment, který na našem trhu nabízí společnost Lixner, specialista na stavební otvorové výplně standardních i atypických rozměrů, především na interiérové a celoskleněné dveře a stěny. Firma je rovněž dodavatelem pochozího skla nebo bytových doplňků ze skla.

Jedinečný vzhled mají tzv. satinovaná skla, na něž jsou pískováním za pomoci korundového písku vytvářeny nejrůznější dekory. Průsvitné, ale neprůhledné dveře se pak mohou uplatnit nejen v obývacích prostorách, ale lze jimi oddělit i koupelny, sprchové kouty nebo WC, protože poskytnou nezbytné soukromí a přitom působí lehce a vzdušně. Mimořádně efektní jsou celoskleněné posuvné dveře, u nichž není skleněná plocha konstrukčně nijak narušena a její krása tak výrazněji vynikne.

Pískování je proces, který ze skel nelze odstranit.  Dnes lze pískování nahradit tzv. satinovanou fólií, která se na sklo nalepí a pokud se rozhodnete pro změnu, lze fólii odlepit a nalepit jiný design. Samolepící fólie je ale mnohem méně odolná vůči oděrkám. Z tohoto hlediska představuje pískování nenahraditelnou technologii.

Všechny zmíněné typy skel se snadno udržují, ošetřují se pouze teplou vodou a jemným hadříkem. Pískováním lze navíc upravit i zrcadla, connexy, dvojskla nebo trojskla, záleží na přáních zákazníka. Individuálních požadavků vám ve společnosti Lixner splní daleko víc: vytvoří vám zde pískované motivy podle vašeho vlastního návrhu, můžete zvolit nejen bílá, černá nebo bronzová skla, ale i barevnost ve stupnici RAL.

Podle konkrétních individuálních potřeb umí ve firmě dotvořit i kování německé společnosti FRASCIO, které zde pro jeho kvalitu a možnosti při výrobě dveří používají.

03.01.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444