Čeká nás zdražování energií. Neplaťte více, než musíte!

V posledních dnech se stále častěji mluví o zdražování energii. Hlavně elektřiny a plynu. Elektřina by podle analytiků měla stoupnout až o deset procent v následujícím roce. Zdražovat se bude i plyn. Hlavními důvody růstu cen je velkoobchodně prodávaná elektřina, zdražování emisních povolenek, růst cen uhlí na světových trzích a sílící globální poptávka po energiích, která souvisí s poměrně solidním růstem světové ekonomiky.

Co to všechno znamená pro nás? Budeme si muset sáhnout opět hlouběji do svých peněženek. A co můžeme udělat pro to, aby se tak nestalo? Máme pro vás ideální řešení.

Z hodin fyziky na základní škole si pamatujeme, že se teplo chová přesně podle přírodních zákonů. Ohřátý vzduch je lehčí a stoupá vzhůru. Když najde skulinku ve stropě, uniká bez užitku z obytných prostor.

Tento jev je běžný zejména u starších staveb a hlavně u rodinných domů. Teplo, které má místnost ohřát, díky nedostatečné izolaci zbytečně uniká. Častými důvody takových tepelných ztrát jsou stará okna nebo i zdivo. Ovšem nejčastěji uniká teplý vzduch stropem. Pokud nejsou strop nebo střecha dostatečně vybaveny, aby tomu zabránily, teplý vzduch odtud odchází téměř bez užitku. Jaké je tedy nejúčinnější řešení? Včasné zateplení půdních prostor.
 

 

Není již pozdě na stavební zásah a izolaci?

Většina druhů tepelných izolací rodinných domů s sebou přináší mnoho komplikací. Jedná se o velký stavební zásah, při kterém vzniká mnoho nepořádku, u domu se pohybuje parta montážních dělníků a naruší chod celého domu. Jeden druh izolace ovšem taková úskalí nepřináší. Téměř nepoznáte, že nad vašimi hlavami probíhá proces zateplení stropů nebo střech. Jedná se o systém foukané minerální izolace MAGMARELAX®.
 

Izolace střech

Tepelná izolace složitých nepřístupných střech je často tvrdým odborným oříškem. Je třeba minimálně zasahovat do konstrukce a zároveň zajistit dostatečnou vrstvu i v nepřístupných místech. Mezi konstrukce lehčí patří vazníkové střechy. Zde není možné účinně rozprostřít vrstvu izolace z rohoží kvůli špatnému přístupu a složitosti dřevěných prvků. Jestliže ale použijeme systém foukané minerální vlny MAGMARELAX®, jsme schopni i takto složitou střechu účinně zateplit během několika hodin práce. Střechy bytových domů mají zpravidla konstrukce vhodné k dodatečnému zateplení. Lze tak s úspěchem využít nízkonákladového opatření - systém MAGMARELAX®. To zajistí výrazné snížení nákladů za vytápění a to rychle, bez velkých zásahů do konstrukce. Návratnost zateplení stropu domu je rychlá a je jedním z nejvýhodnějších kroků v úspoře energie.
 

Izolace stropu

Nejlepší metodou izolace stropu je aplikace dutinové izolace izolační hmotou MAGMARELAX®. Nejčastěji se provádí foukáním do půdních meziprostor nebo do dutin. Tudy totiž z obytných místností uniká třetina tepla. Teplý vzduch je lehčí než studený a stoupá ke stropu vytápěných místností. Většinou si najde skulinky a proudí bez užitku na půdu. Nafoukáním izolace se utěsní i ty nejmenší skuliny a otvory.
 
Vlastní aplikace systému MAGMARELAX®je velmi jednoduchá. Hadicí se ze speciálního přístroje, který je umístěn na nákladním voze, žene materiál do izolovaného prostoru. To vše za běžného provozu domácnosti. Není ani třeba příliš vyklízet půdu. Pracovníci nenadělají nepořádek a vše je hotovo za pár hodin.
 

Izolace podlahy

Stropní systém MAGMARELAX® je ideálním způsobem izolace podlahy na půdách rodinných domků i obytných domů. Systém je především lehký, přesný, variabilní a vysoce únosný. To zajišťuje nášlapná vrstva z OSB desek na pero a drážku. Konstrukce je hotova za jeden den a následně se zafouká.

Půdu můžete ihned využívat pro skladování nebo pro sušení prádla. Ale nemusí zůstat jen u toho. Díky izolaci podlahy půdy může podkroví sloužit i netradičním způsobem. Vytvořte si na půdě letní obytný prostor, relaxační prostor nebo dílnu. A hlavně. Už nemusíte zatěžovat svůj dům pokládáním těžkých izolačních desek a následnou betonovou podlahou.
 

Pro vás jen to nejlepší!

Pro většinu lidí je v dnešní době obzvláště důležitá kvalita versus cena. V tomto případě je i hlavní prioritou největší efektivita. Zateplením stropu můžete ušetřit až třetinu nákladů na topení. Přitom investice představuje pouze 5,5 tisíce korun na procento úspor. Systémem MAGMARELAX získáte efektivitu, kvalitu za super cenu!

Více na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.
20.09.2018 | PR
  • IP Polná s.r.o.

    Společnost IP Polná je rodinná firma s více než 27letou tradicí tvořena týmem zkušených stavebních odborníků a energetických specialistů. Posláním společnosti je šetřit energii a pracovat vždy odborně s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Za dobu své působnosti společnost zateplila více než 27 400 rodinných domů, zrevitalizovala přes 1 100 bytových domů a pomohla desítkám měst a obcím. Od roku 2012 se také věnuje developerské činnosti zabývající se novým moderním bydlením v centru Prahy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444