Částečné řešení neexistuje. Stopkou pro zloděje jsou kvalitní bezpečnostní dveře

Dveře chrání váš domov i soukromí. Jenže aby plnily tuto funkci, měly by být skutečně bezpečné. Podle čeho takové dveře, které odolají i vynalézavým zlodějům, vybírat?

Vylepšování původních dveří 

Největší omyl spočívá v přežitku, že částečné řešení je lepší než žádné. Například to, že na obyčejné papundeklové dveře nainstalujete bezpečnostní kování, lepší vložku, oplechujete zámek. Jenže zdánlivá vylepšení spíše překonání dveří ulehčují, protože instalací těchto doplňků pouze ještě více zeslabíte už tak dost chatrný rám obyčejných dveří. Po domácím upgradu nesahejte ani v případě, že nemůžete původní dveře vyměnit za nové. Řešením mohou být přídavné bezpečnostní dveře, které se jako celek montují na původní při zachování všech parametrů 3. bezpečnostní třídy.  

Hlavní kritéria při výběru bezpečnostních dveří 

Bezpečnostní dveře jsou poměrně složitý výrobek, který se musí vyrobit na míru, má-li být opravdu funkční. Primární je výběr typu dveří, bezpečnostní dveře do bytu disponují jinými parametry než bezpečnostní dveře do domu, a to nejen ve volbě povrchu. Samozřejmostí jsou základní vlastnosti bezpečnostních dveří – minimálně 3. nebo 4. bezpečnostní třída a ve stejné bezpečnostní třídě certifikované kování a vložka, platné české certifikáty, a to nejen ty bezpečnostní, ale také povinné protipožární (v případě dveří do bytů) a protihlukové či termoizolační. Důležitou roli samozřejmě hraje estetický dojem, tedy mít možnost ladit si povrch dveří dle svého. Dveře na míru se velmi často vyrábí v jiných designech zevnitř a zvenčí, aby ladily s exteriérem i interiérem. Koneckonců se na ty dveře budete dívat denně desítky let. 

Jak se tedy při výběru dodavatele orientovat? 

Dejte si pozor, od koho si dveře kupujete. Na českém trhu je v nabídce celá řada nekvalitních dveří, které se tváří jako certifikované bezpečnostní dveře. Nejčastěji se jedná o dveře dovezené z Polska nebo Číny. Takové dveře ovšem často nemají certifikáty platné pro Českou republiku a pro zkušené zloděje je jejich překonání otázkou několika minut. Navíc vám pojišťovna v případě vloupání nevyplatí odškodné. 

Oslovte tedy zavedenou firmu, které můžete důvěřovat. Ujistěte se, že firma prodává skutečně to, co nabízí. Zjistěte si něco o její historii, o jejích výrobních a montážních kapacitách, zda je schopna zajistit profesionální montáž, záruční a pozáruční servis. Není to jen o produktu, ale i péči o zákazníka. 
20.10.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444