Bydlet v družstevním je stále populárnější

Družstevní bydlení zažívá období své renesance a zdaleka už není jen alternativou koupě bytu pro ty, kteří nedosáhnou na hypoteční úvěr. V případě SBD Praha je důležitým faktorem družstevní bytové výstavby skutečnost, že SBD Praha má zájem bytový dům nejen postavit a předat členům družstva, ale také ho dlouhodobě spravovat. K tomu musí být splněny dva předpoklady – dobrá stavba a dobrý vztah k jejím uživatelům, členům družstva.

Výběr kvalitních staveb s řadou zajímavých prvků, pečlivé sledování průběhu výstavby s navazující efektivní správou bytového domu nebo široká podpora zájemcům o bydlení při hledání způsobu financování vstupu do bytového družstva. To vše zajistí SBD Praha.
 
Tato společnost spolu se svými partnery v současné době nabízí tři projekty v Milovicích, Klíčanech a v Liberci. První dva projekty jsou alternativou městského bydlení, třetí naopak umístěn do samotného centra krajského města. Liberecký projekt je krátce po svém zahájení a už má skoro třetinu bytů rezervovaných. Stále však nabízí všechny kategorie bytových dispozic od 1+kk až po 4+kk s průměrnou cenou okolo 60 tisíc korun za metr čtvereční včetně parkování. Skvělá dostupnost městské infrastruktury a všech služeb pro budoucí uživatele bytů je dána výhodnou polohou domu.

Obě zmíněné alternativy příměstského bydlení, v Milovicích a Klíčanech, nabízí spojení do samotného centra Prahy okolo půlhodinky veřejnou dopravou. To je často nedosažitelné pro řadu projektů postavených přímo na území hlavního města. Porovnání cen a dostupnosti pořízení družstevního bytu z nich však činí velmi atraktivní nabídku pro nejrůznější skupiny zájemců – mladé rodiny, seniory nebo i investory.

Milovické byty s dispozicí 3+kk o velikosti 73 m² se nabízí v ceně mírně přes 3 miliony korun, což představuje asi 42 tisíc korun za metr čtvereční. Umístění projektu v dynamicky se rozvíjející obci současně nabízí kvalitní infrastrukturu, obchody, školy, školky, zdravotnická zařízení, volnočasové aktivity, vše v dostupné, převážně v pěší vzdálenosti od bytového domu. Stavba se už blíží do svého finále a předání bytů se plánuje na samotný závěr letošního roku. Volných zůstává posledních osm bytů.



Projekt v Klíčanech nabízí poslední třetinu bytů (15 z celkových 45), několik z nich o dispozici 2+kk, zbytek 3+kk. I přes velkorysé provedení a dispozice bytů je přitom cena za metr čtvereční v průměru 60 tisíc korun včetně krytých parkovacích stání v suterénu! Ti, kteří už rezervovali své byty v projektu, nejvíce oceňují slunné byty díky zvoleným francouzským oknům, podlahové topení, velké sklepy a celkový vzhled areálu rezidence s mnoha parkovacími místy pro návštěvy navíc. Stavba je již téměř dokončena a předání bytů by podle plánu mělo proběhnout na přelomu listopadu a prosince.
 
Oba projekty, v Milovicích i Klíčanech, jsou v současné době velkou výzvou především pro mladé rodiny. Vhodná dispozice bytů a porovnání se současnou cenovou hladinou srovnatelných pražských novostaveb okolo sta tisíc korun za metr čtverečních představuje v obou případech velmi zajímavou cestu k vlastnímu bydlení. Přijďte se podívat na den otevřených dveří i vy, navštivte stránky www.bydlenisprirodou.cz a neváhejte se obrátit na tým SBD Praha. Rádi vás provedou základními principy družstevní formy bydlení, zodpoví vaše dotazy a případně vám pomůžou se zajištěním financování vstupu do bytového družstva. 

Neváhejte, moc bytů už nezbývá a organizátorům mizí pod rukama.
11.10.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444