Bydlení v přírodě

I když nemáte dům nebo byt uprostřed lesů nebo malebné krajiny, můžete se přiblížit přírodě. A to v případě, že na váš dům, byt či zahradu použijete přírodní materiály.

Jednou z mála firem v České republice, která se na přírodní materiály přímo specializuje, je Brick & Cotto experts s r.o.  V jejím sortimentu najdete materiály na podlahy, stěny, fasády, stropy a dokonce i střechy.  Produkty, které jsou především od renomovaných italských a německých výrobců, jsou nejprve testovány přímo zde v ČR. Následně zástupci firmy navštíví přímo výrobní závody dodavatelů, a na konec si i osobně prohlédnou realizace již dokončených projektů. Díky tomuto osvědčenému procesu, již bylo několik výrobců odmítnuto a nebyla s nimi zahájena spolupráce.  Firma Brick & Cotto experts s r.o. je ryze českou firmou, která si zakládá především na kvalitě výrobků, jež dodává od samotného návrhu až po konečnou realizaci a velmi dobře propracovaným záručním i pozáručním servisem.

Z jakého sortimentu lze vybírat

 
Zákazníci si mohou  vybírat například z více než 100 druhů lícových cihel a cihlových pásků.  Brick & Cotto je také největším dodavatelem (prodej i realizace) originálních dlažeb cotto na českém trhu. V sortimentu lze také najít kamenné dlažby a obklady, nepřeberné množství slinutých a keramických dlažeb a v neposlední řadě dodává tato firma na náš trh originální střešní krytinu s nezaměnitelným italským designem.

Brick & Cotto se specializuje především na lícové cihly a cihlové pásky, které vozí od výrobců Sant Anselmo (Itálie) a Olfry (Německo).  Tyto produkty se používají především na obkládání fasád, ale jsou vhodné i do interiérů obývacích pokojů či kuchyňských koutů.  Výroba takové lícové cihly je z pohledu laika velmi jednoduchou záležitostí, ve skutečnosti ale jde o velmi složitý a choulostivý proces. Většina výrobců používá k dosažení různých barev směsici mnoha druhů hlín a jílů, žádný z dodavatelů firmy Brick & Cotto nepoužívá umělá barviva. Každá várka hliněné směsi musí být rozdrcena na velmi drobná zrníčka a především musí mít přesně danou vlhkost.

Nejdůležitějším krokem při výrobě lícových cihel je samotné pálení v peci. Nejedná se o klasickou pec, jakou lze vidět například v pizzerii, ale o pece, které jsou dlouhé 200 – 300 m. Do těchto tunelů vjíždí vozíky s cihlami a při přesně stanovených teplotách projíždí pecí několik hodin. Teploty jsou rozdílné pro pálení cihel žlutých nebo červených. Pokud by se teploty zaměnily, tak například červená cihla se příliš prohne a žlutou cihlu pak budete moci zlomit v ruce. Výrobní proces je velmi podobný i u ražených cihel a cihel klinker.  

Samostatnou kapitolou je výroba cihlových pásků a cihlových rohů. Pokud výsledkem má být pásek rustikální z ražené cihly, tak je třeba pásek či roh přímo z cihel nařezat. Firma Brick & Cotto experts vlastní několik pil na řezání pásků a jednu speciální pilu na řezání rohů.  Pásky klinker se vyrábí tažením, stejně jako tažené cihly.

Více o sortimentu přírodních materiálů pro dům, byt nebo zahradu najdete na www.dlazba-cihly.cz nebo navštivte prodejny firmy Brick & Cotto experts s r.o.

      

15.06.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444