Bydlení na balkoně

Co se vám vybaví, když se řekne balkon nebo terasa? Pro čím dál tím víc lidí je to místo odpočinku, kde po práci sednou do pohodlného křesla a ve stínu slunečníku si vypijí svoji oblíbenou kávu, čaj nebo koktejl, přečtou pár stránek z rozečtené knihy, pustí svoji oblíbenou hudbu nebo si prostě jen tak vychutnávají chvíle klidu.

Vadí vám, že na balkoně nemáte dostatek soukromí? Máme pro vás řešení! Kromě ratanových zástěn, které vás ochrání od pohledů kolemjdoucích, přinášíme několik rad a tipů, jak si chvíle na balkoně nebo terase vytvořit ještě příjemnější.

Tip na dlažbu

Začneme pěkně od podlahy. Nechce se vám do rozsáhlých rekonstrukcí, bourání a nákladných úprav? Rádi byste měli na balkóně nebo terase dlažbu, která dlouho vydrží a odolá povětrnostním vlivům? Na českém trhu se objevila novinka - podlaha vyrobená z recyklované pryže, která se chlubí dlouhou životností a vysokou odolností. Zakryje jakékoliv staré, opotřebované a popraskané podklady ze dřeva, betonu nebo kamene. Alternativou může být plastová dlažba v imitaci několika druhů a barev dřeva. Při montáži nebudete potřebovat žádné lepidlo - dlaždice jednoduše upevníte pomocí bočních spojovacích háčků. Nejlevnější variantou je černá gumová podložka, která také vyniká jednoduchou montáží. Balkon zateplí, zútulní a celý prostor tak během několika minut může nabýt zcela nových rozměrů.
 
Toužíte více po travnatém podkladu? Řešením pro vás je prémiový trávník v 8 různých designech. Je velmi odolný, příjemný na bosou nohu i na rozpáleném slunci. Svojí kvalitou a hustotou vyniká mezi běžně dostupnými umělými trávníky z hobbymarketů.

Tip na zajištění soukromí

Podlahu máme vybranou. Jak se skrýt před zvídavými pohledy z okolí? Ratanové zástěny jsou určeny k vytvoření úplného soukromí na balkoně, terase nebo na zahradě. Jedinečná technologie výroby, která spočívá ve svaření všech vláken, přináší zástěnám vysokou pevnost a odolnost proti mrazu, plísním a vodě. Materiál velmi dobře snáší UV záření. Kromě soukromí přináší vašemu balkonu i nový desing - můžete si vybrat až z 8 barev. Ratanové zástěny se také chlubí velmi jednoduchou údržbou - stačí je omýt vodou.


 

Tip na ušetření místa při sušení prádla

Jistě vás někdy napadlo, jak doma ušetřit místo při sušení prádla. Co takhle sušit ho na balkoně? K tomu nejlépe poslouží stropní sušák Ideal. Jednoduše ho připevníte do stropu nebo do stěny a okamžitě tak získáte několik metrů sušicí plochy. Sušáky se prodávají v mnoha velikostech a můžete si také vybrat, kolik tyčí k sušení využijete. Prádlo se suší u stropu a vy tak na balkoně získáte prostor, který můžete využít například k uschování věcí.

Tip na uschování a organizaci věcí

K tomu vám skvěle poslouží plastové úložné skříně a boxy. Můžete si opět vybrat z několika velikostí, barev a druhů provedení - od hladkého povrchu, přes imitaci dřeva až po umělý ratan. Jsou vyrobené z kvalitního plastu, nevadí jim horko ani svit sluníčka. Díky různým velikostem a způsobům provedení jsou určený pro velké množství použití - od uložení bot, přes nářadí až po dětské hračky.


Tip na zútulnění

Tak ... podlahu máme položenou, soukromí zajištěné, prádlo pověšené, věci, které do teď neměly své místo, máme uklizené. Balkon ale nemusí představovat pouze praktické zvětšení vašeho bytu, kam odložíte, co se už nevejde dovnitř. Pojďme z něj spolu vykouzlit místo, kam se budete rádi vracet a kde budete rádi trávit své volné chvilky. Přidejme špetku pohodlí a dekorace!

Výzdobu balkonu spolehlivě zajistí zeleň. Pěstujete rádi? A co říkáte na bylinky? Ty vás zabaví pěstováním, vykouzlí na balkoně neodolatelnou vůni a dodají originální chuť vašim gastronomickým specialitám. Pro jejich pěstování je ideální využít bylinkovou zahrádku. Na kousku místa tak v několika patrech truhlíků vypěstujete tolik bylinek, kolik budete chtít.
 
Aby rostliny rychle rostly a dlouho vydržely, položte na dno truhlíků samozavlažovací polštářek Hydrobox. Ten eliminuje nedostatek i přebytek vody v půdě a prodlužuje dobu mezi zaléváním. Je k dostání v několika velikostech a tvarech, takže se hodí téměř do každého květináče.
 
Na hydrobox pak nasypte organickou zeminu HomeOgarden a naplňte jí celý květináč. Zemina HomeOgarden zajistí vašim bylinkám to nejlepší zázemí bez nebezpečných příměsí. Půda bude kypřejší a vzdušnější a potřeba zalévání se sníží až o 50%. Hodit se vám mohou také organická hnojiva HomeOgarden. Přečtěte si o výhodách zeminy a hnojiv.


Jak si ještě můžete zpříjemnit chvilky strávené na balkoně? Co si na balkoně večer rozdělat malý oheň v ohništi z pálené hlíny? Krásný přírodní design mexických grilů a venkovních ohnišť dodá vašemu balkonu chuť léta i v zimě.



Sladkou tečku dodá balkonu místo k sezení a malý stolek. Záleží, kolik místa máte k dispozici, co se vám nejvíce líbí a vyvolává ve vás nejpříjemnější pocit. Mohou to být lehátka, židle a stolky, křesla nebo pohovky. Praktickým tipem je pevný nábytek z plastového ratanu. Jeho design je moderní, v křeslech i na sedačkách se sedí velmi pohodlně. Na balkon se hodí křesla, na terase můžete dát přednost sedačce se dvěma nebo třemi místy k sezení. Vhodná je i kombinace křesel s pohovkou. Všechny výrobky jsou velmi pevné a kompaktní výlisky z plastu ve zdařilém designu imitace ratanu.



Firma BENCO dodává kvalitní nábytek od spolehlivého evropského výrobce. Veškerý sortiment naleznete na www.benco.cz. Pokud se chcete dozvědět více informací o produktech, které jsou na českém trhu čerstvou novinkou a ještě nejsou v nabídce e-shopu, volejte na čísla 733 151 996, 731 204 959 nebo napište na info@benhome.cz.
01.03.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444