Budovu Gotexu získala v dražbě SEKYRA Group

Největší tuzemská realitní skupina SEKYRA Group získala ve včerejší brněnské dražbě budovu Gotexu, která je jednou z nejatraktivnějších administrativních budov v moravské metropoli. Cena komplexu, který zahrnuje 17 000 m2 kancelářských a komerčních prostor, dosáhla téměř 190 miliónů korun.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

„Naším záměrem je průběžná rekonstrukce budovy, optimalizace struktury nájemců, prodloužení stávajících nájemních smluv a obsazení dosud volných prostor,“ uvedl Lukáš Semerák, výkonný ředitel portfolio managementu Sekyra Group a dodal, že: „Developerská divize Sekyra Group v brzké době připraví koncepci rozvoje a výstavby na přilehlých pozemcích.“


Budova se nachází cca 2 km od centra města Brna v lokalitě ulice Šumavská. Jde o bývalý výrobní objekt Zbrojovky, který dříve sloužil ke strojírenské výrobě. Budova byla postavena v roce 1923 a má pět podlaží, z toho jedno podzemní. Pozemky západně od budovy jsou využívány jako parkoviště. Přilehlé pozemky lze využít na výstavbu nákupního a zákaznického centra. V budově mají nyní sídlo desítky větších i menších firem.

Akvizice je součástí teritoriální diversifikace investic SEKYRA Group, a to jak v České republice, tak v rámci regionu Střední a Východní Evropy. Celkové plánované investice skupiny v následujících třech letech dosáhnou cca 15 mld. Kč. Současně je dceřinná společnost SG Asset Management správcem prvního českého realitního fondu pro institucionální investory s kupní silou 12 mld. Kč.

30.09.2004

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444