Bramborový guláš se zeleninou

Tato zdravější obměna bramborového guláše chutná nejlépe právě v pozdním létě a na začátku podzimu, kdy je na trhu bohatství sezonní zeleniny z domácích zdrojů.

Ingredience
600 g brambor
400 g zeleniny podle chuti a možností (já jsem použila žluté i zelené fazolové lusky, zelenou papriku, mrkev, celer, dýni hokaidó)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 - 2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce oleje

1 lžička sladké papriky
špetka pálivé papriky (výborně se hodí uzená paprika)
sůl
cca 350ml vody nebo zeleninového vývaru
Příprava
Pokud použijeme čerstvé fazolové lusky, které v guláši chutnají výborně, předem je několik minut blanšírujeme ve vroucí vodě. Potom v hlubším rendlíku na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme nakrájenou zeleninu, chvilku restujeme, pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, fazolku a vše zasypeme paprikou, osolíme, zalejeme vodou nebo vývarem a vaříme až zelenina i brambory změknou. Nakonec dochutíme protlakem a necháme ještě chvilku prohřát.
08.09.2014 | Svatava Morávková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444