Bojujete s nedostatkem místa v domácnosti? Skvělým řešením jsou posuvné dveře

Posuvné dveře na stěnu, posuvný systém PATRIOT. Dveře z řady KLASIK, plné. Povrch CPL SOLO 3D - dub bělený

Posuvné dveře na stěnu, posuvný systém PATRIOT. Dveře z řady KLASIK, plné. Povrch CPL SOLO 3D - dub bělený

Řada z nás se doma potýká s nedostatkem místa. Pomoci mohou posuvné dveře, které na rozdíl od klasických otočných dveří nepotřebují při otevírání volný prostor v místnosti. Zároveň vyřeší problém dvou dveří potkávajících se v jednom rohu. Je možné si vybrat mezi dveřmi, které se zasouvají do pouzdra ve stěně, nebo takovými, které se posouvají po stěně. Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých řešení? A nepokazí takové dveře celkový vzhled domácnosti?

Na stěnu i do pouzdra

Jak se rozhodnout, který typ posuvných dveří zvolit? Pokud preferujete jednoduché řešení bez větších stavebních zásahů, ideální volbou jsou posuvné dveře na stěnu. Jejich instalace je velmi rychlá a nevyžaduje žádné bourání. Pokud vám nevadí větší stavební zásahy do stávajících příček a zdí, například pokud se chystáte na větší rekonstrukci svého bydlení, můžete si vybrat posuvné dveře do stavebního pouzdra, u kterých se dveřní křídlo při otevření schová z velké části do zdi.
Posuvné dveře na stěnu, do garnýže. Dveře SIMA 11 s povrchem SOLO MATRIX - RIMINI a sklem SATINATOPosuvné dveře na stěnu, do garnýže. Dveře SIMA 11 s povrchem SOLO MATRIX - RIMINI a sklem SATINATO

Pokud si nejste jistí, jak při celém procesu, který kromě výběru dveří zahrnuje také správné zaměření a montáž, postupovat, nejlepším řešením je obrátit se na profesionály. „V našich franšízových prodejnách nabízíme odborné poradenství. Profesionální a milý personál od zákazníka zjistí jeho představy a požadavky, pomůže mu zorientovat se v nabídce a doporučí mu vhodné řešení. V prodejnách je také možnost si tzv. naživo prohlédnout jednotlivé typy dveří, různé povrchy i dekory. Naším zákazníkům nabízíme také možnost objednat si odbornou montáž, kterou zajišťují proškolení montážníci. Zákazníci tak mají jistotu, že dveře budou namontované správně, zároveň ušetří svůj čas, a navíc od nás ještě mohou získat prodlouženou záruku 5 let,“ popisuje Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR, sušického výrobce interiérových dveří a zárubní. 
Posuvné dveře do stavebního pouzdra. Dveře VERTIGO 2 s povrchem SOLO MATRIX, MONDENAPosuvné dveře do stavebního pouzdra. Dveře VERTIGO 2 s povrchem SOLO MATRIX, MONDENA
 

Moderní design a další výhody

Posuvné dveře jsou nejen praktickým řešením, ale také designovým prvkem, který krásně doplní a pozvedne vzhled každého interiéru. „Naše posuvné dveře jsou dostupné v široké škále různých dekorů a povrchů, včetně SOLO MATRIX a SOLO 3D vyznačujících se opravdu autentickým dřevěným vzhledem a dokonale imitujících strukturu dřeva nejen na pohled, ale i na dotek - pohmatem cítíte jemné drážky. Každý si tedy může zvolit podle svého vkusu. Vzhledem k tomu, že k dispozici jsou i prosklené varianty, hodí se tento typ dveří opravdu do každého interiéru,“ vysvětluje Martin Dozrál.

Využití posuvných dveří přináší také další výhody – bezbariérovost a bezhlučné otevírání a zavírání. S dveřním křídlem se lehce manipuluje a díky absenci prahu se posuvné dveře skvěle hodí i do domácností seniorů či handicapovaných lidí. Díky způsobu otevírání a zavírání je zcela eliminován nechtěný hluk spojený se zabouchnutím dveří způsobeným průvanem nebo nepozornými dětmi. 

Fotografie: SOLODOOR a.s.
15.04.2024 | PR
  • SOLODOOR a.s.

    SOLODOOR je předním českým producentem interiérových dveří a obložkových zárubní, který od roku 1997 vyrábí finančně dostupné, spolehlivé, kvalitní a funkční dveře a zárubně. Nabízí také profesionální poradenství, odbornou montáž a možnost získat pětiletou záruku na své zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444