Bioklimatická pergola ARTOSI - hudba budoucnosti?

Chystáte se pořídit si na svou zahradu pergolu? Pokud jste příznivci moderních technologií a maximálního komfortu - bioklimatická pergola s pohyblivým střešním slunolamem je tou správnou volbou.

Co je to bioklimatická pergola?

Hlavním rozdílem mezi klasickou a bioklimatickou pergolou je pohyblivý střešní slunolam. Ten disponuje hned několika funkcemi - nejen, že vás ochrání před deštěm, ale také dokáže vhodným naklopením lamel zajistit ideální klima uvnitř pergoly. Za horkých letní dnů naklopí lamely tak, aby zabránil přímému slunečnímu svitu a zároveň odvětrával vnitřek pergoly, tudíž vám bude příjemně i v těch největších vedrech. Za děště pak slunolam zaklopí lamely úplně a plní tak funkci klasické střechy. Děšťová voda je pak odvedena jednou ze stojek pergoly dolů.

Základní specifika bioklimatické pergoly ARTOSI

Samonosná bioklimatická pergola ARTOSI z vývojového centra společnosti ISOTRA na první pohled zaujme inovativním a čistým designem. Základní rozměry výrobku jsou šířka až 7 metrů, výška 2,5 metru a výsuv až 4 metry. Hliníkové lamely střešního slunolamu lze orientovat od 0 ° do 130 °. Součástí lamel je také těsnění, které v případě jejich nulového sklonu zajistí absolutní ochranu proti dešťové vodě. Nosnost lamel je minimálně 30 kg/m2 a do pergoly lze integrovat přídavné stínící prvky jako  například screenové rolety či venkovní žaluzie.

Hlavní předností pergoly ARTOSI je možnost rozdělení střechy na více nezávislých sekcí, které jsou ovládány individuálně dle pozice slunečních paprsků.

Další nespornou výhodou je možnost vzájemného spojení jednotlivých pergol. Ve spoji např. dvou pergol je pak pouze jedna stojka.

Pergolu ARTOSI je možné sestavit až 5 různými způsoby, buď s kotvením do zdi nebo jako samostatně stojící.

Přednosti a výhody pergoly ARTOSI

  • Jednoduchá montáž - rychlé a intuitivní sestavení pergoly, které lze provést svépomocí

  • Čistý design - jednoduchý a moderní vzhled přidává pergole na kráse a na eleganci

  • Barevné provedení - pergolu lze zakoupit v 6 základních barvách, a to např. v bílé, hnědé či světle stříbrné

  • Poměr cena/výkon - naprosto bezkonkurenční cena vzhledem k parametrům pergoly

  • Inteligentní slunolam - možnost rozdělit střechu na nezávislé úseky, které jsou ovládány individuálně

  • Přídavná stínící technika - možnost integrovat do pergoly stínící techniku, jako jsou žaluzie nebo screenové rolety

  • Variabilita montáže - pergolu lze sestavit až 5 možnými způsoby, s připevněním na zeď nebo jako samostatně stojící

  • Spojení více pergol - pergoly je možné díky jejich jednoduchému designu spojit do sebe
 
 
Společnost ISOTRA a.s. působí na českém trhu od roku 1992. Zabývá se zejména problematikou technologií clon slunečního záření a jejich dopadu na úsporu energií. Technologie a výzkum v této oblasti ji řadí mezi přední výrobce stínící techniky nejen v rámci České republiky, ale i celého světa.

21.05.2019 | PR
  • ISOTRA a.s.

    ISOTRA je technologickým lídrem v oblasti stínicí techniky nejen v ČR, ale i ve světě. Na trhu působí již od roku 1992. Vlastní vývojem a výrobou tvoří interiérové i exteriérové žaluzie , předokenní venkovní rolety , látkové rolety , solární žaluzie , plisse , japonské stěny , screenové rolety , sítě proti hmyzu , markýzy , verandy a v neposlední řadě pergoly .


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444