Bezfalcové dveře se hodí nejen do moderních interiérů

Modernímu bydlení v posledních letech dominují především minimalismus a čisté linie. Kromě nábytku či výmalby pak takové módě stále častěji podléhají i jinak primárně funkční prvky interiéru. U dveří se například tento trend promítl v rostoucí popularitě tzv. bezfalcových dveří.

Jak již název napovídá, jejich hlavní kouzlo spočívá v chybějící polodrážce, díky čemuž vytvoří křídlo dveří jednolitý povrch se zárubní. Výslednému efektu pak mohou pomoci ještě skryté závěsy zapuštěné do zárubní nebo magnetický zámek. Ten zajistí velmi tichý chod dveří, při jejich zavírání navíc není nutné použít kliku. „Právě pro své čisté, ničím nerušené linie a ostré hrany jsou bezfalcové dveře ideálním doplňkem moderních interiérů. Luxusní dojem dotváří i zvolené barvy a vzory, které jsou zpravidla odrazem nejnovějších trendů. Pestrá nabídka proto obsahuje kromě jiných i oblíbené přírodní dýhy Teak, Wenge nebo Heban,“ říká manager společnosti Porta Doors Radim Grygárek.

Vyšším požadavkům na estetickou stránku většinou odpovídají i použité materiály. Potřebnou dlouhověkost dveřím zaručí kvalitní dřevěný rám odolný vůči prohýbání a výplň v podobě pevných HDF desek. Taková konstrukce významně sníží možnost poškození dveří běžným provozem a vyhnete se tak jejich předčasné výměně. Potřebný prostor potom dokážou ušetřit bezfalcové posuvné dveře zajíždějící do dveřního pouzdra, které jsou moderní variantou klasických shrnovacích dveří. Své využití najdou především v úzkých prostorech, ale nejen tam. I rozlehlým interiérům totiž dodají punc originality.

Kromě použitých materiálů kladou bezfalcové dveře vysoké nároky i na instalaci. Dveře musí hladce zapadnout do zárubní a spára by měla být přibližně stejná po celém jejich obvodu. Rozhodně se tedy vyplatí obrátit se na odborníky. „Od letošního roku prochází naši řemeslníci, včetně všech distributorů, speciálním školením, po jehož absolvování obdrží certifikát kvality. Zvláštní pozornost je přitom věnována právě dveřím bez polodrážky, u nichž správná instalace významně ovlivňuje konečný dojem,“ uzavírá Grygárek.
04.02.2011

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444