Bezdrátové ozvučení pro domácí prostory

Budujete koupelnu, kuchyň, altánek? Co takhle relax v podobě hudební kulisy? Ale snadno, bez nutnosti „tahat dráty“  a složitě zasahovat do stavební části domu? Je to již možné, protože český výrobce Dexon uvedl na trh bezdrátové aktivní vestavné reproduktory, které spojení, např. se zesilovačem v obývacím pokoji, nepotřebují.

Není nic jednoduššího, než do stropu instalovat dva podhledové reproduktory (jeden aktivní se zesilovačem a jeden pasivní), jeden z nich připojit k napájení ve stropě, reproduktory propojit mezi sebou a začít streamovat hudbu z aplikace ve smartphonu, tabletu, televizi, notebooku nebo stolním počítači. Míra použití je opravdu veliká.

Instalace setu je opravdu snadná. A co je výhodou, není potřeba žádného dalšího zesilovače, žádného přehrávače ani signálového propoje na stávající hifi aparaturu. Ve stropě vidíte akorát dvě nenápadné mřížky, za kterými  se skrývají reproduktory.

Hudbu můžete posílat přes Bluetooth, nebo WiFi pomocí aplikace Muzo Player (zdarma), nebo pomocí jakékoli jiné v systému DLNA nebo AirPlay. Hudbu pak „čerpáte“ z internetu nebo ze svého domácího či cloudového úložiště. Aplikace, třeba v tabletu, je jen ovládací. Znamená to, že v aplikaci jen určíte, které internetové rádio nebo playlist se má přehrávat a toť vše. Tablet můžete vypnout, protože reproduktory se přímo spojí s daným internetovým rádiem a tak již tablet nepotřebují a hlavně ho nevybíjejí.

Ozvučení je možno provést i pomocí tzv. nástěnných přehrávačů řady MRP. Jsou to „krabičky“ podobné vypínači osvětlení, obsahují však přehrávač audia a videa, zesilovač, dotykový displej a hlavně spojení Bluetooth a na internet přes kabel nebo WiFi. Jejich komfort je nevídaný a hlavní výhodou je to, že v domácnosti nikde nic nepřekáží a hudba je vždy snadno dostupná, navíc i přes aplikaci v tabletu.

Blíže se o systému bezdrátového ozvučení dozvíte na adrese www.dexon.cz/bezdratove-ozvuceni. Specialisté z Dexonu vám rádi poradí, jaké ozvučení vybrat a jak jej provést. Vždyť jako výrobci mají 23letou praxi.
17.01.2018

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444