Bez zednické lžíce

Chcete stavět jednoduše, rychle, úsporně, ale kvalitně? Pokud se rozhodnete pro broušené cihly POROTHERM T Profi nebo pro POROTHERM 44 EKO + Profi, obejdete se při zdění bez zednické lžíce a když splníte další podmínky, můžete si i bez zateplení obvodového zdiva pořídit nízkoenergetický nebo rovnou pasivní rodinný dům.

V případě cihel plněných minerální vatou POROTHERM T Profi se speciální malta nanáší maltovacím vozíkem. Pokud budete stavět z POROTHERMU 44 EKO + Profi, je na vás, zda se rozhodnete pro zdění na pěnu DRYFIX, nebo na speciální tenkovrstvou maltu.

Jak na to?


Pro nanášení malty je potřebné si opatřit nanášecí válec, případně maltovací vozík, pokud se rozhodnete pro pěnu, bude vám stačit pořídit si aplikační pistoli, kterou našroubujete na dózu s pěnou. Pomůcky pro zdění si můžete půjčit ve vybraných stavebninách, které díky spolupráci s Wienerbergerem fungují i jako půjčovny.

Rychle a velmi jednoduše


Zájemce o pořízení nízkoenergetického nebo pasivního bydlení potěší zejména nová cihla POROTHERM T Profi. Tato cihla, která je plněná minerální vatou, představuje symbiózu přírodního stavebního materiálu s osvědčenou izolační hmotou. Cihla je určena pro jednovrstvé obvodové zdivo s vysokou tepelnou izolací bez potřeby dalšího zateplení fasády. Izolant skrytý uvnitř cihel není náchylný na mechanické a biotické poškození. Sama tvarovka při tloušťce 36,5 cm obsahuje ve svých dutinách izolaci o souhrnné tloušťce 24 cm. POROTHERM 36,5 T Profi dosahuje velmi nízké tepelné vodivosti 0,08 W/mK a součinitele prostupu tepla U=0,19 W/m2K, zdivo už není nutné dále dodatečně zateplovat. Speciální maltu dostanou stavebníci zdarma v odpovídajícím množství při nákupu cihel.

Přesné založení stavby je základ


Ať už se jedná o jakoukoli zdicí technologii, je při výstavbě domů z broušených cihel vždy nutná naprostá přesnost zdění. Nejnáročnější je přitom založení stavby, tedy položení první řady cihel v přízemí a v patře nad stropní částí, které musí být naprosto přesné.

Aby si stavebníci byli jisti, že je vše v pořádku, mohou při zakládání využít profi pomoc od výrobce – společnosti Wienerberger cihlářský průmysl.

Služba je k dispozici na vyžádání na www.porotherm.cz/zakladani. Po upřesnění termínů přijede na stavbu specializovaný technik, který vysvětlí postup výstavby z broušených cihel POROTHERM a pomůže při založení stavby a v případě zájmu následně i prvního šáru v patře. O službu je velký zájem, je proto potřebné se zaregistrovat s dostatečným časovým předstihem.

Více informací naleznete na www.porotherm.cz.

03.07.2011
  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444