Betonový systém, který konkuruje přírodě

CSB - NATURBLOK je betonový systém s vlastnostmi a vzhledem hrubě tesaného kamene a barevnou paletou, kterou běžně naleznete v přírodě. S touto novinkou, která splňuje vysoké estetické nároky a zároveň ušetří výdaje za náročné kamenické práce i řadu vícenákladů, přišla v letošním roce na trh společnost CS-BETON.

Stavba se systémem CSB - NATURBLOK je nesrovnatelně lacinější než stavba z přírodního kamene. Výsledný efekt je přitom takřka k nerozeznání a umožňuje každému kutilovi řadu možností při jeho realizaci.

Možnosti

CSB - NATURBLOK je systém betonových bloků, ze kterých lze stavět různé terasové opěrné zdi, okrasné stěny, schodišťové stupně, ploty i plotové sloupky, okrasné niky, obklady obvodových zdí různých staveb apod. Kombinací štípaného povrchu a specifického procesu ostařování nabývá betonový blok vzhledu nahrubo otesaného přírodního kamene. Na autentickém vzhledu mu dodává také speciální kombinace barevných pigmentů, se kterými se budete setkávat pod názvem NATURCOLOR. Tato barevná řada nabízí celkem pět variant a byla zvolena tak, aby co nejvíce připomínala barvy přírodního kamene běžně se vyskytujícího v přírodě.

Prvky systému

Systém nabízí základní kameny o dvou výškách (75 a 150 mm), které lze navzájem kombinovat a které tvoří sestavu pěti kamenů, dále zákrytný systém stříšek, které mají výšku 75 mm a tvoří také sestavu pěti kamenů a sloupkové prvky, které jsou opět ve 75 a 150 mm a tvoří sestavu dvou kamenů - základní kámen a půlku.
 

Jak stavět

Jednotlivé kameny systému jsou spojovány speciálním prvkem do drážky. Jedná se tedy o stavbu na sucho, takže, s výjimkou plotových sloupků a krycích prvků tzv. stříšky, není třeba používat žádné další spojovací a spárovací hmoty. Systém CSB-NATURBLOK tak nejen šetří peníze, ale stavebníka také nijak časově neomezuje. Protože jeho použití nevyžaduje žádnou stavební chemii, při stavbě není třeba se zdržovat čekáním na vhodné počasí.
Základ jednoduché stavby tvoří zhutněná pláň ve výkopu min. 300 mm vysokém a 700 mm širokém. Do výšky 150 mm zhutníme drcený štěrk a na něj klademe kámen o výšky 150, který bude sám tvořit základ stavby, bez použití betonového základu. Nároky na hloubku výkopu a počet zanořených kamenů pod terénem se odvíjí od výšky stavby a potažmo nároků na stavbu samotnou. Pro snazší uložení první vrstvy doporučuje výrobce dát pod kameny centimetrovou vrstvu písku.
CSB-NATURBLOK je vyráběn ve dvou tloušťkách, které se dají navzájem kombinovat a to jak naležato, tak i nastojato. Navíc lze okrasné zdi stavět svislé, mírné šikmé či výrazně odstupňované. Spoj umožňuje taktéž tvořit stěny rovné, zakřivené či do oblouku. Jako ukončovací prvek nabízí tento systém CSB-NATURBLOK stříšku. Svým přírodním vzhledem opěrné zdi dokonale zapadnou do krajiny, splynou s dalšími přírodními materiály a nijak esteticky nenarušují okolní prostředí.
10.09.2010 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444