Bazén bez potrubí a bez starostí

Bazén doma na zahradě přináší svým majitelům dvojnásobnou radost z léta. Tohoto jedinečného zpestření letní sezony se přitom řada lidí vzdává, protože se obává, že péče o bazén a jeho čištění s sebou přináší příliš mnoho starostí.

Je pravda, že stavba běžných zapuštěných bazénů s pískovými filtry, ke kterým z bazénu vede soustava potrubí, je časově celkem náročná a potrubí časem zestárne, takže se nevyhnete závadám, které vyžadují opravu, často spojenou s nutností kopání v okolí bazénu.

Unikátním technickým řešením je systém ztraceného bednění, který po letech výzkumu i praktických zkušeností vyvinula firma Desjoyaux. V české republice působí tento evropský lídr v oboru dvacet let a  za tuto dobu zde pomohl realizovat více než čtyři a půl tisíce železobetonových bazénů.

Bezpotrubní unikát
Systém ztraceného bednění bazénu Desjoyaux je vymyšlen tak, že nevyžaduje žádný vývod ani přívod vody, který by stavbu a údržbu bazénu komplikoval. Umožňuje v předem vyhloubené jámě pomocí polypropylenových dílů, které jsou vyráběny přesně na míru, rychle vytvořit požadovaný tvar bazénu. Poté se bazén vybetonuje a k hornímu okraji ztraceného bednění se pomocí upevňovacího profilu umístí takzvaný liner, který těsně přilne na dno i na stěny bazénu. Celý liner pak lze v případě potřeby, což může nastat po přibližně 15 - 20 letech užívání, jednoduše vyměnit bez jakéhokoli zásahu do okolí bazénu. Stavba bazénu zabere přibližně čtrnáct dní, své bydlení ale obohatíte o prvek, který může přinášet radost několika generacím.

Jednotka bezpotrubní filtrace je tvořena kompaktním systémem a zajišťuje nulový únik vody. Umísťuje se na okraj bazénu nebo ji lze skrýt ve filtračním panelu, který je součástí stěny bazénu. Další možností umístění filtrace je románské schodiště.  Bezpotrubní filtrace Desjoyaux zajišťuje plně automatický a téměř bezúdržbový chod. Filtry z netkané textilie stačí čas od času vyjmout a vyprat v automatické pračce na 30 ̊C. Jednotka je vybavena dvěma kloubovými tryskami, perličkou a LED světlem. Může být navíc doplněna i protiproudem, salinizací a různými typy ohřevu.

Dlouhé léto zajistí zastřešení
Loučit se s koupáním v bazénu, až přijdou chladnější dny, je vždycky těžké. Protáhnout sezonu až do podzimních dnů, popřípadě ušetřit energii u vyhřívaných venkovních bazénů, umožňuje zastřešení. I v této oblasti nabízí značka Desjoyaux unikát - bezkolejnicové zastřešení, které bylo vyvinuto a vyrobeno v úzké spolupráci s předními výrobci hliníkových profilů. Zastřešení bez rušivých kovových kolejnic, o které se můžete vy nebo děti poranit, je elegantní a pohodlné - odpadá u něj i nutnost čištění drážek. Společnost Desjoyaux, jako jediná na českém trhu, má ve své nabídce nízké obloukové zastřešení, které nevyžaduje kolejnicovou konstrukci, poskytuje více prostoru než supernízké zastřešení,  ale není tak nápadné a robustní jako zastřešení podchozí.
Více informací najdete na www.desjoyaux.cz
09.07.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444