Akustika hraje roli i ve vašem bytě

Nejčastěji se děrované desky Cleaneo používají při instalaci podhledů. Velmi dobře poslouží zejména v mezonetových bytech s vysokými stropy, kde může docházet ke vzniku nepříjemné ozvěny.

Nejčastěji se děrované desky Cleaneo používají při instalaci podhledů. Velmi dobře poslouží zejména v mezonetových bytech s vysokými stropy, kde může docházet ke vzniku nepříjemné ozvěny.

Špatná akustika nestojí pouze za průměrnými hudebními zážitky v některých koncertních sálech. Ať už je to restaurace, ve které není slyšet vlastního slova, nebo rozlehlý byt, ve kterém všechny zvuky nepříjemně rezonují, akustika hraje svoji roli v jakékoliv místnosti.

Špatně vyřešená akustika totiž způsobuje i nadměrný hluk v místnostech, kde se nachází více zdrojů zvuku. Byty sice nepatří k místům, kde by akustika hrála prvořadou roli, nicméně právě ve svém vlastním bytě můžete zvukovou pohodu ovlivnit přesně podle svého gusta.

Rychlúdržbové plochy mohou být náchylné k ozvěně

Současný trend rychloúdržbových tvrdých povrchů a velké otevřené prostory nahrávají vzniku nežádoucí ozvěny i v bytech. Dříve populární koberce jsou vytlačovány robotickými vysavači a někdejší neodmyslitelnou součást domácností v podobě záclon a závěsů již nahrazují čím dál častěji prázdná okna. Pokud vám doma vadí hluk, máte vysoké stropy a minimum textilních doplňků, nemusí být na vině vaše přecitlivělost, ale špatná akustika, kterou je možné vhodnými úpravami účinně řešit. Takovéto prostory jsou velmi náchylné ke vzniku ozvěny. Ta vzniká odrazem zvuků od tvrdých ploch. Deformuje přijímaný zvuk a navíc ho i nepříjemně zesiluje. Tím se hluk ve vlastním domě může stát pro některé lidi velmi stresující..
 
Desky Cleaneo je možné použít i na obklad svislých zdí.

Knauf Cleaneo – snadné řešení problémů s akustikou

Na našem trhu najdeme celou řadu absorbérů hluku, které se k optimalizaci zvukové pohody v interiérech používají. Ekonomickým a snadným řešením je i instalace děrovaných akustických sádrokartonových desek, které dokáží část zvuku pohltit a tím minimalizovat nežádoucí dozvuky. V portfoliu společnosti Knauf najdeme celou řadu akustických děrovaných desek pod společným názvem Knauf Cleaneo. Jednotlivé typy desek Cleaneo se liší velikostí a četností otvorů, které mění poměr mezi pevnou a dutou částí desek a tím ovlivňují index pohltivosti zvuků.
 
Děrované desky Cleaneo řeší nejen akustickou pohodu. Je možné je zvolit i z estetického hlediska s ohledem na to, že dokáží absorbovat nežádoucí pachy. Proto mohou pomoci s čištěním vzduchu jak na toaletách, tak například v kuchyních.

Výběr a rozmístění akustických desek nechte raději na odborníkovi

O výběru konkrétního typu desky a jejím rozmístění musí pro optimální výsledek rozhodovat odborník. Akustiku místnosti je totiž třeba řešit individuálně s ohledem na tvar a účel místnosti, její zařízení a umístění zdroje zvuku. Vždy je nutné si na začátku definovat, co v daném prostoru potřebuji vyřešit. Jak toho dosáhnout , by vám měl poradit odborník na akustiku.
 
Samotná instalace sádrokartonových desek je pak díky suchému procesu nenáročná a rychlá a zvládne ji běžná sádrokartonářská firma. Desky se dají instalovat na svislé zdi, na strop, případně se mohou vyvěsit do prostoru. Možností je opravdu hodně.

Akustické desky ozdraví váš interiér

Velkou výhodou akustických děrovaných desek je schopnost snižovat koncentraci škodlivých látek v interiéru. Obsažený Zeolith dokáže rozložit látky typu formaldehyd, benzol a různé zápachy na vodu a oxid uhličitý. V podstatě čistí vzduch 24 hodin denně, 365 dní v roce.  Děrované desky Knauf Cleaneo tak nejen zlepší akustickou pohodu v interiéru, ale navíc přispějí k lepší kvalitě vzduchu u vás doma.
 
Nabídka děrovaných desek Knauf je velmi široká. Tvar a četnost otvorů zajišťuje různou pohltivost zvuků. Při výběru je třeba sáhnout pro vhodný typ pro daný prostor. Dalším důležitým faktorem je ale i vizuální stránka.
15.10.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444