Aku kolečko vám ušetří čas i námahu

Uveze vaše kolečko náklad o hmotnosti 130 kilogramů? Zejména u staršího modelu je taková váha na hranici jeho možností. A pokud to zvládne, nejedná se o nijak pohodlnou a bezpečnou práci. S motorizovaným kolečkem Makita můžete lehce převézt těžký náklad a nestrávit u toho celý den.

Konstrukce aku kolečka je vzdáleně podobná klasickému kolečku. Ovšem už na první pohled se od něj liší zvýšeným rámem, robustnějším předním kolem a dvěma zadními koly. Ta zajišťují snazší manipulaci a lepší stabilitu při provozu. V případě potřeby je můžeme odmontovat a na jejich místo dát podpěry, které jsou součastí standardního příslušenství.

V předním kole je uložen elektromotor, který umožňuje dvě rychlosti vpřed a jednu vzad pro optimální přepravu a radius zatáčení. Brzda s aretací zabraňuje samovolnému rozjetí při práci ve svahu a stejně jako další ovládací prvky je umístěna na rukojeti. Pro práci při sníženém osvětlení je aku kolečko Makita vybaveno dvěma LED světly.


Maximální nosnost kolečka je 130 kg a pro převoz nákladu můžete volit ze dvou variant nákladového prostoru. Je to buď korba, která je univerzální a hodí se pro přepravu písku, hlíny, suti a dalších sypkých i pevných materiálů, nebo přepravní koš. Jedná se o plošinu se zvýšeným obvodovým rámem, kterou lze šířkově nastavit a využít k transportu dřeva, přepravek s úrodou, balíků slámy, pytlů cementu ...

Originálně je vyřešeno napájení. Akumulátor Li-ion 18 V LTX pasuje do dalších 180 strojů Makita. Díky rychlému nabíjení (55 minut při použití rychlonabíječky) jej zvládnete dobít přes pauzu na oběd a odpoledne můžete pokračovat v započaté práci.

Více informací najdete ZDE.
10.04.2018 | David Mansfeld

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444