„Ahoj, moji kamarádi!"

Křišťálová kopule Lightway, Crystal 400 HP

Křišťálová kopule Lightway, Crystal 400 HP

Ahoooj, zdravím všechny stavitele a majitele domů a zvláště pak bungalovů. Ahojte! Jsem vaše kamarádka a spolubydlící, jmenuji se TMA. Bydlím s vámi většinou uprostřed domu, ale i v kanceláři, kuchyni, koupelně, pracovně a je mi tam moc dobře. Jsem úplně zděšena, co se to tady děje, co si to ty světlovody vůbec dovolují! No fuj! Takhle se mnou jednat!

Vždyť ty světlovody mě často úplně vyženou a já pak musím táhnout o bungalov či dům dál. Takhle se ke mně chovají nevděční majitelé, se kterými jsem bydlela řadu let. Kamarádi, já vás mám tolik ráda. Přeci mě nebudete vyhánět z domu, když jsem se tam tak krásně zabydlela.

Tma je krásná, tma zvláště přes den, vždyť bystří smysly, když přecházíte z jasně prosvětlené místnosti ke mně, do tmy, vždy musíte dávat pozor. A dávat pozor je důležité. V tmavém koutě se krásně schová moje kamarádka špína, drží se tam různá malá a zajímavá vícenohá zvířátka, je to prostě úplně jiný svět než ty odporné prosvětlené místnosti plné květin a denního světla, fuj! Tma je naopak krásně záhadná, nikdy nevíte, kdo nebo co na vás vybafne či vleze! V tmavé místnosti vypadá vše hned jinak, když si rozsvítíte levné umělé světlo, máte hned takovou lákavou sklepní atmosféru.
Náměstí v Mladé Boleslavi

Prostě tma je tma a basta! Tu denním světlem nenahradíte. Dám vám tedy několik rad, jak si mě udržet:

 
  • Šetřete, neutrácejte za světlovody. Přivádějí denní světlo tam, kde normálně bydlím jen já, Tma, a tím mě úplně vyženou. Tak to ne! Kupte si radši nějaké zdravé prášky místo denního světla.
  •  
    Instalace světlovodu Silver 600 LW do dřevostavby  
    Nenechte si do toho nikým mluvit! Pokud vám někdo radí koupit světlovod, mějte svoji hlavu. Ukažte všem, že umíte říci NE, že pro sebe a svoji rodinu denní světlo nepotřebujete. Venku je ho i bez toho dost.
  • Nenechte si vrtat do domu. Když už máte jednou Tmu, tak to měnit nebudete, zvyknete si na mě za pár let, nebojte. Sice je montáž světlovodu na klíč a nemusíte se o nic starat, ale vy to už neřešte, máte mě.
  • Odkládejte pořízení světlovodu, co to jen jde. Vždy najděte něco důležitějšího, co se musí koupit. Ten světlovod má čas, já vám nikam neuteču a nač spěchat s denním světlem, to je to poslední, co vaše rodina potřebuje. 
  • Když už si nedáte říct, kupte ten nejlevnější, hlavně ne Lightway s křišťálem. Ten vydrží svítit navěky a já už se nikdy nevrátím, fuj. Kupte raději něco levného, co za čas přestane svítit a zase se pak spolu setkáme.
 
Světlovod Crystal 400 HP - RD  

Důležitá rada nakonec

Hlavně nevolejte a nepište do Lightway, dobře je znám, přijede k vám domů zdarma specialista a navrhne vám světlovod na míru. A jak vás znám, neodoláte a pořídíte si místo mě to nepotřebné denní světlo a já zas potáhnu o dům dál. Myslete na Tmu, já vás mám ráda a časem si na sebe zvykneme, prožijte raději svůj život se mnou než v prosvětleném domě!

Vaše Tma

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444