ALPHA VINYL - IDEÁLNÍ PODLAHA DO KUCHYNĚ, VE KTERÉ TO ŽIJE

V současné době trávíme spoustu času doma, takže i kuchyně je frekventovanější než kdy dříve. Dala by se s trochou nadsázky také nazvat obývacím pokojem, tedy prostorem, který obýváme, ve kterém žijeme. Belgický Quick-Step reaguje na tento nový trend Alpha Vinylem, ultra silnou podlahou, která je vytvořená pro život a odolá vodě i nárazu.

Srdce každého domova

Koncept kuchyně propojené s obývacím pokojem se prosazuje v oblasti interiérového designu již nějakou dobu. Stále více z nás si vybírá otevřené kuchyně, které plynule přecházejí do zbytku obytného prostoru. Tento fenomén je nyní ještě markantnější a z kuchyně se postupně stává nový druh obývacího pokoje. Dá se říci, že v dnešní době se v kuchyni skutečně žije.
Kuchyňský stůl je místem, kde se nejen stravujeme, ale kde také pracujeme, uskutečňujeme konferenční hovory nebo studujeme. Večer je pak kuchyň ideálním místem pro setkání v rodinném kruhu a sdílení zážitků z celého dne.


Kuchyň je nyní více než kdy jindy skutečným srdcem domova. Naši předkové ji využívali jako malou, funkční místnost. Většinou ji doplňovala samostatná jídelna pro rodinu a formálnější přijímací místnost pro hosty. V dnešní době už své životy ani domovy většinou takto nerozdělujeme a zdi mezi kuchyní a obytným prostorem tak doslova i metaforicky padly.

Podlaha do kuchyně navržená pro život

Současné obecné trendy v interiérovém designu, mezi které patří například hraní si s organickými tvary a přírodními materiály (dřevo, kámen, apod.), platí také pro kuchyň. V těchto „nových obývacích pokojích“ nacházíme i další z nich, kterým je odvážnější použití barev. Objevují se černé akcenty, zatímco jemné pastelové odstíny v podobě tmavě růžové, mátově zelené a bledě modré nahrazují tradiční bílou barvu z minulých let. Někdy v kombinaci s rezavě červenou, korálovou a měděnou, aby se vytvořil konstrast, ale vždy v harmonii se zbytkem domova a s cílem vytvořit pocit prostoru. Efekt prostoru umocníme podlahou, která z obývacího pokoje přechází do kuchyně. I zde jde o umění nakombinovat estetiku a funkčnost. Možná máte na svém „wish listu“ dřevěnou podlahu nebo dlaždice, kuchyň ale v každém případě vyžaduje podlahu snadno udržovatelnou a odolnou proti vodě i nárazu.



Dobrou zprávou je, že díky Alpha Vinylu od Quick-Stepu si můžete dopřát praktické výhody vinylu i autentický vzhled a strukturu pravého dřeva nebo dlaždic v jednom. Jeho ochranná svrchní vrstva zabraňuje vzniku škrábanců a rýh a díky pevnému jádru jsou tyto podlahy mimořádně odolné vůči nárazu. Takže pokud vám upadne pánev nebo hrnec, s Alpha Vinylem nemusíte mít obavy z poškození podlahy.

Díky kombinaci inovovaného vodotěsného zaklikávacího systému s voděodolnou technologií na povrchu podlahy je Alpha Vinyl také 100% vodotěsný. Nerozhodí vás ani rozlitá sklenička s vodou nebo když se vám s dětmi vymkne z ruky příprava palačinek. S vinylovou podlahou Alpha Vinyl, která se snadno čistí, se zbavíte nečistot a bakterií rychle a bez stresu. Kouzlo vaší nové „obývací kuchyně“ totiž spočívá právě v požitku prostém starostí.

12.04.2021 | PR
  • Quick-Step

    Značka Quick-Step je součástí společnosti Unilin a zabývá se výrobou kvalitních podlah. Neustálý výzkum a inovace udělaly z tohoto belgického podlahového producenta jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostal nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444