AHORN CZ představuje Měřící deku ®

Společnost AHORN CZ, s.r.o., přední český výrobce lamelových roštů, uzavřela s kanadskou firmou XSENSOR® Technology Corporation dohodu o distribuci měřících zařízení z produktové série X3 Technology v České republice a na Slovensku. Měřící zařízení bude AHORN CZ, s.r.o. distribuovat pod registrovanou značkou Měřící deka® a Meracia deka®.

Měřící deka® je zařízení, které nabízí možnost vybrat si správnou kombinaci matrace a roštu na základě exaktního měření a vyhovět tak idividuálním požadavkům zákazníka na zdravé lůžko.
 
„Jedná se o nástroj, který umožní poskytovat prodejcům a výrobcům postelí, matrací a roštů vysoce kvalitní služby a sofistikované poradenství zákazníkům,“ uvedl Ing. Pavel Koňarik, ředitel společnosti AHORN CZ, s.r.o. „Měřicí deka je již několik týdnů k dispozici zákazníkům v síti našich podnikových prodejen a pozvolný růst obratu napovídá, že naši zákazníci tuto službu vítají,“ dodal.

Měřící deka® je tenká a elastická podložka, která obsahuje síť senzorů tlaku. Zájemce o rošt a matraci ulehne na Měřící deku® položenou na zvolené lůžko a postupně zaujme různé polohy ležení. Měřící deka® snímá tlak a data zpracovává v počítači. Na obrazovce je pak možné pozorovat  barevné zobrazení, jak se lehací plocha přizpůsobuje lidskému tělu. Barevná mapa kopírující tvar a polohu těla ukáže, zda je zvolená kombinace roštu a matrace pro uživatele vhodná. Účinek roštu a matrace je předváděn detailně a umožňuje objektivně posoudit a z naměřených variant vybrat to nejlepší pro každého uživatele.


Optimální lehací plocha by měla neustále udržovat páteř v přirozeném tvaru. To znamená při ležení na zádech v jejím fyziologickém, prohnutém tvaru a při ležení na boku ve tvaru přímky. Lůžko by navíc mělo při obracení lehce pružit a minimalizovat tlak mezi tělem a lehací plochou. Vyšší tlak totiž nutí člověka často měnit polohy ležení. Zbytečné obracení těla a změny poloh snižují kvalitu odpočinku a odčerpávají síly.

Společnost AHORN CZ, s.r.o. nabízí Měřící deky® formou prodeje i pronájmu a zajišťuje řadu služeb a záruční i pozáruční servis v České republice a na Slovensku. Mezi služby patří především transport, proclení, zaškolení personálu, pomoc v případě poruchy či možnost zapůjčení náhradního zařízení.
Měřící deky® obsahují speciální software, který je ve spolupráci s odborníky ze společnosti AHORN CZ, s.r.o. průběžně inovován.

 

O společnosti XSENSOR® Technology Corporation

XSENSOR® Technology Corporation navrhuje, vyrábí a prodává moderní měřicí zařízení, která slouží ke sledování a znázornění míry zatížení a tlaku. Společnost je světovou jedničkou na trhu v měření rozložení tlaku na podložku  ve zdravotnictví, v automobilovém průmyslu a u prodejců matrací a nábytku.

25.08.2006

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444