ABB je tu pro své zákazníky už 150 let

Historie jabloneckého výrobního závodu ABB s.r.o., Elektro-Praga sahá až do roku 1868, kdy začali v Jablonci nad Nisou pánové Gustav Kramer a Adalbert Löbl s výrobou skleněných lustrů a ověsů. Postupně rozšířili výrobu o elektroinstalace a po roce 1920 také o vypínače a zásuvky. Nyní je jablonecký výrobní závod ABB s.r.o., Elektro-Praga nejvýznamnějším výrobcem elektroinstalačního materiálu v České republice.


Je to neuvěřitelných 150 let pokroku a inovací produktů, ze kterých si dnes vybere i ten nejnáročnější zákazník.

Produktová nabídka představuje 17 designových řad vypínačů a zásuvek ve více jak 90 barevných a materiálových provedeních, standardní i chytrou elektroinstalaci, domovní telefony, prvky pro bezpečnost, průmyslové vidlice a zásuvky či například elektroinstalaci do zdravotních zařízení, která musí splňovat ta nejpřísnější kritéria.

Nejnovější designová řada – metalický Levit®M

Zatím poslední řada vypínačů a zásuvek Levit®, jež vznikla ve spolupráci s předním českým designérem Janem Čapkem, se rozrůstá o metalické tóny (onyx, ocelová, titanová a perleťová) a nese název Levit®M. Efektní vzhled doplňuje bohatá přístrojová výbava pro zvýšení uživatelského komfortu, úspor energií a bezpečnosti. Nově je Levit® a Levit®M také součástí systému inteligentní elektroinstalace ABB-free@home®, který umožňuje automaticky řídit všechny funkce v domě od ovládání světel a světelných scén, žaluzií, topení, klimatizace až po domovní komunikaci.

Levit®M v metalických barvách
 
Levit® je dle návrhu designéra Jana Čapka hravý design plný pestrých barevných kombinací, ze kterých si jistě vybere každý.

Design Levit® a jeho barevné možnosti

Inteligentní elektroinstalace ABB-free@home® nepotřebuje nové rozvody

Ovládací prvky v inteligentní elektroinstalaci pro řízení osvětlení, stmívání, žaluzií i pokojové teploty nepotřebují nutně nové tzv. sběrnicové vedení. Novými bezsběrnicovými ovládacími prvky ABB-free@home® lze zcela jednoduše nahradit dosavadní vypínače v domácnosti a ovládat tak vše pohodlně pomocí tabletu, chytrého telefonu nebo PC. Uvažujete-li o inteligentní elektroinstalaci, aniž byste chtěli razantně zasáhnout do kabelových rozvodů, jsou bezsběrnicové prvky tím správným řešením.



Co je to „Geofencing“?

Chcete, aby se otevřela vrata garáže nebo rozsvítilo před domem, aniž byste museli stisknout jakýkoli spínač nebo ovladač? S inteligentní elektroinstalací ABB-free@home® a funkcí geofencing jednoduše nastavíte okruh okolo svého obydlí, a když pak do něj vjedete autem nebo vejdete, až se budete vracet domů, spustí se určené funkce, otevře se domovní brána, rozsvítí světla kolem domu apod. Vše bez toho, abyste museli stisknout tlačítko na telefonu nebo tabletu. Stačí vám jen nainstalovat aplikaci ABB-free@home® ve svém mobilním zařízení, povolit funkci geofencing a spustit GPS, abyste byli k nalezení.


Domovní telefon ABB-WELCOME MIDI®

Domovní komunikace může fungovat samostatně anebo být součástí inteligentní elektroinstalace, kdy dotykový ovládací panel se 7“ displejem slouží zároveň jako videotelefon. Vedle komfortu, který přináší ovládání otevírání dveří nebo brány vzdáleně z vašeho mobilního zařízení, mají domovní telefony ABB-Welcome Midi® i význam bezpečnostní. Při každém zazvonění na venkovní tablo telefonu, se vám automaticky ukládá fotografie člověka, který zazvonil. Můžete si tak návštěvu ihned prohlédnout na displeji telefonu, komunikovat s ní a případně ji i otevřít dveře na dálku! A také víte, kdo zvonil u vašich dveří, i když nejste doma. Což přispívá k vaší vyšší bezpečnosti, protože vaši přítomnost v domě může „testovat“ třeba nezvaný host. S mobilní aplikací vidíte návštěvu i na svém mobilním telefonu nebo tabletu.



Tyto a mnoho dalších novinek od ABB, které vám mohou velmi zpříjemnit bydlení, naleznete na
abb.cz/nizke-napeti.
04.05.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444