ABB-free@home®

Jde to i „bezdrátově“

Bezdrátové termostaty a nové systémové komponenty bez nutnosti propojení sběrnicovým kabelem. V sortimentu inteligentní elektroinstalace ABB-free@home® dochází k rozšíření o další prvky pro ovládání vytápění a chlazení.

Stávající termostaty připojitelné sběrnicovým kabelem rozšiřují dva typy termostatů bez nutnosti přidání sběrnicového kabelu. Oba typy nových termostatů nabízí připojení podlahového čidla přímo k termostatu. Tato funkce předesílá umístění termostatů v rámci ovládání podlahových systémů.

  • První typ termostatu obsahuje pouze možnost připojení podlahového čidla. Ke komunikaci mezi přístrojem a akčním členem dochází bezdrátově. 
  • Druhý typ termostatu obsahuje kromě svorek pro podlahový senzor ještě svorky pro připojení zátěže. Je tedy vybaven přímo akčním členem pro spínání zapojeného topného okruhu. Přidání podlahového senzoru je volitelné. 
Bez připojeného senzoru pracují oba typy termostatů jako prostorové.
V rámci systémových komponentů ABB-free@home® v souvislosti s použitím bezsběrnicových prvků došlo k rozšíření o nový systémový modul. Prvek pro nastavení a přizpůsobení celého systému má v nové verzi stejné vlastnosti jako předchozí systémový modul pro sběrnicové připojení. Rozšiřuje se tak o možnost ovládání prvků, které nejsou propojené sběrnicovým kabelem. V tomto případě se jedná právě o bezsběrnicové termostaty. Další novinkou u tohoto prvku je možnost doplnění externí antény pro rozšíření dosahu signálu od systémového modulu.

Jinak je připojení napájení totožné s předchozí verzí. Umožňuje přidání sběrnicového kabelu, takže lze kombinovat oba druhy instalací (bezsběrnicovou a sběrnicovou).

Vlevo: Systémový modul ABB-free@home® pro bezsběrnicové připojení
Vpravo:Termostat ABB-free@home® bez nutnosti připojení sběrnicového kabelu

bydlinekPozvánka na For Arch: 19. - 23. 9. 2017
Chystáte se stavět, nebo rekonstruovat vaše bydlení? Firma ABB vás srdečně zve do expozice na veletrhu For Arch, kde na vás čekají novinky především v oblasti domovní automatizace – inteligentní elektroinstalace ABB-free@home® s ovládacími prvky nejprodávanějších českých designových řad a další zajímavé produkty a designové vychytávky, které vám zpříjemní život. Na stánku ABB můžete pomocí virtuální reality ovládat světelné scény v chytré domácnosti, či si odnést fotku – třeba vzhůru nohama!

Zavítejte do PVA Letňany, 
haly 4, stánek A20 od 19. - 23. 9. v čase od 10:00 do 18:00.
Více na www.abb.cz/nizke-napeti

14.09.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444