A co si pod moderní elektroinstalací představujete vy?

Třeba jeden „vypínač“ na všechno?

Současnost i budoucnost moderních elektroinstalací spočívá v plné automatizaci jinak běžných činností. Zjednodušeně? Co takhle jeden „vypínač“ na všechno, Bluetooth rádio v designu vypínačů a domovní videotelefon ve vašem telefonu i tabletu? Moderní elektroinstalace nabízí víc než jen vypínače a zásuvky. Nabízí mnoho užitečných „vychytávek“, které učiní bydlení výrazně komfortnější, praktičtější i bezpečnější.

ABB-free@home®. Inteligentní elektroinstalace – domovní automatizace snazší než kdy předtím

Energetická náročnost budov s maximálními úsporami i domy, které si na svůj energetický provoz umí „vydělat“. Můžete jim říkat pasivní, nulové či plusové. Všechny ale mají jedno společné. Spolehlivou elektroinstalaci, která využije potenciál těchto domů, rozumí úsporám a přináší vysoký komfort a užitné vlastnosti. Nejlépe jednoduše a ihned.

ABB-free@home® promění váš byt nebo dům jedinou aplikací v automatizovaný inteligentní domov. Ať jde o žaluzie, světla, topení, klimatizaci nebo domovní telefony – pohodlí, bezpečnost a úspory energií je konečně možné řídit dálkově, ať jste nebo nejste doma. Pomocí chytrého telefonu, tabletu, dotykového panelu nebo standardně spínače na zdi máte celý dům pod kontrolou. Komfort, bezpečí, efektivní využívání energií – s ABB-free@home® se dají všechny instalace a spotřebiče v domě úžasně snadno kombinovat a sloučit. Flexibilní, jednoduché, bezpečné pro budoucnost a realizovatelné každým elektromontérem.

Multifunkční dotykový panel se 7“ nebo 4,3“ displejem – vše jediným dotykem z jednoho místa

Představte si, že z jednoho místa můžete ovládat a nastavovat žaluzie, světla, topení, klimatizaci a další spotřebiče a zároveň panel poslouží jako domovní videotelefon. K ovládání můžete využít tablet i smartphone s aplikací pro Android i iOS.

A co standardní tlačítkové ovládání?

Součástí instalací ABB-free@home® jsou různá tlačítková rozhraní. Jejich design se podobá standardním vypínačům, ale jejich funkční možnosti jsou výrazně vyšší. Každý člen rodiny uvítá jednoduchost ovládání. Můžete vybírat z oblíbených designových řad Tango®, Element®, Time®, Time® Arbo, future® linear, solo®, solo® carat.
 

I když nejste doma, víte, kdo zvonil u dveří. Uvidíte jej třeba na mobilním telefonu

Moderní domovní audio a videotelefony umí ukázat, co se děje přede dveřmi, a to i v době, kdy nejste doma. Domovní telefony ABB-Welcome Midi tvoří kombinace venkovního audio nebo video tabla z ušlechtilé oceli nebo hliníku s integrovanou barevnou kamerou, dotykové vnitřní videotelefony se 7“ nebo 4,3“ displejem, hands-free i sluchátkové audiotelefony. Díky videotelefonu víte o každém, kdo zvonil u vašich dveří. Z bezpečnostních důvodů jsou vždy uloženy 3 snímky do paměti. Vnitřní hands-free audiotelefon vám ukáže, jak snadná je komunikace a obsluha, když potřebujete mít volné ruce. Dotykové displeje ABB-Welcome Midi jsou ve shodném designu jako multifunkční ovládací panely ABB-free@home®.

Designové „rádio do zdi“

Je to malé, praktické, designově vyladěné řešení ozvučení místností, které ušetří spoustu místa. Hned v několika designových řadách vypínačů a zásuvek lze v rámci elektroinstalace realizovat vestavné digitální FM, internetové Busch-iNet rádio s wi-fi nebo FM rádio s Bluetooth připojením. Můžete si zvolit malý reproduktor ve shodném designu s vypínači nebo silnější vestavné reproduktory do stropních podhledů. Ty se dodávají i v provedení do vlhkého prostředí, jako jsou například koupelny. Realizaci zvládne každý elektrikář. Vhodné jak pro novostavby, tak i rekonstrukce. Stačí využít přívod 230 V a napřímo rádio instalovat. Samostatně nebo do vícenásobného rámečku s vypínačem nebo zásuvkami. A nezabírá žádné místo. Ideální do kuchyně i koupelny.

Nabíječka USB vždy po ruce aneb zásuvka 2v1!

Zásuvky s vestavěnou USB nabíječkou, které se 100% hodí do každé domácnosti. Telefon, tablet, foťák… nabíječka je stále po ruce. Najednou můžete využít jak standardní „kolíkovou“, tak USB nabíjecí zásuvku. Vaše běžné zásuvky je možné jednoduše vyměnit za nové s USB. Požádejte svého elektrikáře.


Více zjistíte na abb.cz/nizke-napeti.
Hledáte, kdo vám výrobky ABB odborně namontuje? Kontaktujte Elektromontéra ABB ve Vašem regionu.
18.12.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444