„Vafky“ vyráběné v ČR slaví jeden rok a velký úspěch

  • Topidel značky Gamat se za září a říjen prodalo více než za loňskou zimu
  • Zákazníci začínají preferovat topení plynem pro jeho ekologičnost a cenovou výhodnost
  • Nové modely topidel lze pohodlně vyměnit za staré díky identické konstrukci přívodu plynu a odtahového systému
  • Karma nabízí tři modely Gamat

Na přelomu loňského srpna a září se v Českém Brodě pod taktovkou společnosti Karma začaly vyrábět legendární konvekční plynová topidla značky Gamat, známější pod lidovým označením „vafky“. A protože roční výročí je vždy dobrou příležitostí k bilancování, činí tak po roce prodeje topidel i v Karmě. Výsledky jsou pro společnost potěšující. Za letošní září a říjen se prodalo více kusů než za celou loňskou zimu.

„Po zimě 2006/2007, která nebyla pro prodej topidel zrovna příznivá, se obchodní čísla u vafek letos razantně změnila. Jen za první dva měsíce podzimní sezóny máme více prodaných topidel než za podzim a zimu minulého roku,“ říká generální ředitel Karmy Pavel Janeček. A jak si v Českém Brodě tento úspěch vysvětlují?

„Kromě své dobré pověsti mají nové modely Gamat ještě jednu ohromnou výhodu. Jsou konstruovány tak, aby bylo možné je snadno vyměnit za staré typy, které má doma opravdu mnoho českých domácností. A protože těmto modelům pomalu končí životnost a výměna za nové Gamaty pro zákazníky znamená prakticky nulové náklady, zůstávají své oblíbené značce věrní,“ vysvětluje Pavel Janeček.

Bourání zdí, dodatečné stavební a malířské práce, složité plánování. To vše je možné si ušetřit při výměně starého modelu topidla za nový. „Je však třeba upozornit, že topidla, která se na trhu objevila pod názvem Vafky, nejsou originály. Originály se vyrábějí pouze v Karmě pod značkou Gamat,“ upozorňuje Pavel Janeček.

Od nového roku navíc vláda chystá tzv. ekologické daně. Co je na nich zajímavého? Vyjímají plyn pro účely domácího vytápění díky jeho relativní ekologičnosti ze svého dosahu. Topení plynem se tak stává pro mnoho domácností výhodnou možností, jak nepocítit neustále rostoucí náklady na vytápění.

Topidla značky Gamat vyráběná Karmou:
Gamat 373 - Plynové topidlo o výkonu 3,3 kW s odtahem spalin přes zeď je vybaveno mechanickou regulací teploty - termostatem a piezozapalovačem, kterým se zapaluje věčný plamínek. Topidlo odolává teplotám pod bodem mrazu a nevyžaduje připojení k elektrické energii. Cena topidla je 7 385 Kč vč. DPH.
Odtah řešen systémem „trubka v trubce“, cena odtahu je 645 Kč vč. DPH.


Gamat 471 - Plynové topidlo o výkonu 4,6 kW s odtahem spalin přes zeď je vybaveno mechanickou regulací teploty - termostatem, a piezozapalovačem, kterým se zapaluje věčný plamínek. Topidlo odolává teplotám pod bodem mrazu a nevyžaduje připojení k elektrické energii. Cena topidla je 8 455 Kč vč. DPH.
Odtah řešen dvěma trubkami nad sebou, cena odtahu je 645 Kč vč. DPH.


Gamat 473
- Plynové topidlo o výkonu 4,6 kW s odtahem spalin přes zeď je vybaveno mechanickou regulací teploty - termostatem, a piezozapalovačem, kterým se zapaluje věčný plamínek. Topidlo odolává teplotám pod bodem mrazu a nevyžaduje připojení k elektrické energii. Cena topidla je 8 650 Kč vč. DPH.
Odtah řešen systémem „trubka v trubce“, cena odtahu je 645 Kč vč. DPH.

 

Fotografie: Karma

15.11.2007

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444