„Tajuplná záhada odhalena. Přinášíme zprávu z nebe.“

Křišťálová kopule Lightway, Crystal 400 HP

Křišťálová kopule Lightway, Crystal 400 HP

Napadlo vás někdy, proč jste po celodenním pobytu unavení, když například sedíte v kanceláři a nic moc manuálně netvoříte? A proč naopak při práci na zahrádce, absolvování výletu či jen celodenním
pobytu se cítíte dobře a svěže? 

Odpovědí je zdravé denní světlo. Člověk je zvyklý na přirozené denní světlo shora, takže i když si dáte do svého domu velká okna, není to stejně pocitově pořád ono. Raději si často vypijete svou kávu na verandě a přitom sedíte venku na dřevěné židli místo ve svém útulném obývacím pokoji na pohodlné pohovce.

Denní světlo totiž nelze ničím nahradit a stejně jako květiny a zvířata jej člověk k životu potřebuje (tedy pokud nejste zrovna upír). Když ráno vstanete, intenzita a spektrum denního světla nastaví správně vaše tělo na aktuální stav. Tedy pokud máte přirozené denní světlo. Bohužel většina z nás rozsvítí umělé světlo, které ani vzdáleně nedokáže to přirozené nahradit.

Prosvětlete svůj domov přirozeným denním světlem.      Koupelna rodinného domu s křišťálově denním světlem. 
Stane se tedy to, že váš biorytmus je nastaven na poledne, na to zářivkové poledne, i když je zrovna ráno. Pak jdete do práce a někteří šťastnější do zaměstnání. Tam si rozsvítíte opět zářivkové poledne
a strávíte v tomto prostředí několik hodin. Když jdete domů, opět vaše tělo zažívá světelný šok a musí skokově upravit váš biorytmus. Po příchodu domů se to celé opakuje. Svou životní energii tedy investujete do vyrovnávání těchto změn a večer jste pak unavení, podráždění a špatně se vám spí.
Denní světlo příznivě ovlivňuje nejen vaše zdraví, ale i vašich dětí. 
 
Přirozené denní světlo na schodišti ve dřevostavbě.  
Naopak pokud jste celý den venku, cítíte se večer dobře a je vám úplně jinak, i když vaše aktivita byla několikanásobně vyšší než v práci. Odpovědí je opět zdravé denní světlo a tím dobře nastavený biorytmus. 


Dnes již nemusíte žít v temnotě osvětlené umělým světlem, které je náhražkou za to denní.

 

Každý chce mít svůj dům co nejhezčí, aby se tam cítil dobře. Nešetří na dlažbě, obkladech, nábytku atd. Bohužel v případě světlovodu je často až tím posledním, co ho zajímá, a v případě úspor první věcí, která se jako nedůležitá škrtá. Opravdu není vaše zdraví důležité? Přitom světlovod dokáže mnohem více než okno a můžete si nádherně prosvětlit svůj dům a udělat si tak krásné zdravé místo pro život svůj i vašich blízkých.

Stavíte si dům, abyste v něm pouze přespávali a zdržovali se jen v případě špatného počasí, nebo v něm chcete prožít se svou rodinou šťastný život? Záleží to jen na vás! Ta síla, která vás stvořila, vám dala k životu denní světlo a jako bytosti světla bez něj nebudete mít ani radost, ani zdraví.
Jak jste na tom vy, váš život a váš dům? 
 
Volejte 235 300 694
22.05.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444