8 věcí, které byste měli vědět o stěhování

SB stěhování Brno

SB stěhování Brno

Je stěhování opravdu taková hrůza, jak se všude píše? Inu, jak se to vezme. Přesvědčte se se, že stěhování může být i pořádná psina! Musí se však brát s nadhledem, být dobře promyšlené a naplánované. Následující článek nastíní, jak stěhovat bez zbytečného stresu.

1. Skleničkám bude dobře i v ponožkách

Abyste předešli otlučeným rohům, oťukanému porcelánu a prasklým talířům, je dobré vše pořádně zabalit a zajistit proti zničení. Není však nutné každou maličkost balit do bublinkových folií. Docela dobře poslouží staré noviny a časopisy, na menší věci třeba kuchyňské utěrky, žínky nebo  ponožky. Buďte kreativní a jistě najdete způsob, jak minimalizovat náklady za igelity a folie. Navíc budete ekologičtí.

Tip: Věděli jste, že existují v Brně stěhovací firmy, které se specializují na stěhování bytů? Nejen, že vás odstěhují, ale také váš nábytek a zařízení pečlivě zabalí. Na každou křehkou maličkost pak použijí ten správný obal.


2. Vyhodit, darovat nebo uspořádat? Máte jedinečnou příležitost

Zkuste na chvíli vnímat stěhování bytu jako skvělou příležitost k organizaci svých věcí. Zkuste je znovu uspořádat a zbavit se všeho, co nepotřebujete. Starý nábytek, sedačka, křeslo nebo třeba psací stůl? Jen těžko najdete příležitost, kdy budete mít tak komplexní přehled nad všemi svými věcmi. Možná najdete chuť některé své věci prodat nebo třeba darovat. 

Tip: Na internetu najdete spoustu projektů, které mají za cíl pomoci potřebným (v Brně např. Armáda Spásy). Nenajdete něco, čím byste mohli také přispět?
 

Stěhování bytů Brno

3. Rezervace bez legrace

Není snad nic otravnějšího, než hledat parkování v místě, kam se stěhujete. S plným stěhovacím vozem to jde ještě mnohem hůř. Proces proto vyžaduje předem rezervovat stání na místě nakládky a ideálně i v místě vyložení vašich věcí. Na tuto situaci se proto připravte předem a zarezervujte si parkovací místo pro stěhovací vůz. Standardní stěhovací vozidlo je dlouhé 8 metrů a vysoké až 3,5 metrů.  

Tip: Zarezervovat předem lze i výtah tak, aby proces stěhování bytu probíhal hladce a ke spokojenosti všech budoucích sousedů. 

4. Krabice nemusí být jen křehká

Už jsme si zvykli umisťovat varovné nápisy a štítky na krabice s křehkým zbožím. Spoustu času, nervů a energie ale ušetříte také tím, že označíte přehledně stěhovací krabice s elektronikou, jednotlivým kuchyňským vybavením, čistícími prostředky, ložním prádlem apod. 

Tip:Krabice na stěhování popisujte zboku, nikoli shora. Nápisy zůstanou viditelné v případě, že budete krabice skládat jednu na druhou.
 

5. Nebojte se dočasného uskladnění

Je pravděpodobné, že při balení najdete několik věcí, se kterými se ještě nechcete rozloučit, ale zároveň se z jakéhokoli důvodu do nového bydlení nehodí. Nebojte se poohlédnout v okolí na možnost uskladnit své věci dočasně v některém ze skladů nebo k tomu určených kójí. Můžete si tak vše v klidu promyslet a časem s věcmi naložit tak, jak vám bude nejvíce vyhovovat.
 
Tip:Některé stěhovací společnosti poskytují i službu uskladnění nábytku a osobních věcí. 


Krabice na stěhování

6. Stěhujete se do ráje?

Nepřeháníme. Ráj. Přesně tak se musíte cítit, když vstoupíte po stěhování do svého nového bytu. Nečekejte ale nahou Evu ani Adama. Pro začátek postačí, když bude vše připraveno na základní fungování. To znamená, že byt bude čistý, bezpečný a vše potřebné funkční. Zmíněné se mnohem lépe zařizuje v předstihu, než mezi polo vybalenými krabicemi. Tak šup šup, nepodceňte přípravu.
 
Tip: Nezapomeňte na služby, jako je internet, kabelová televize apod. Máte vše připraveno k užití již od prvního dne?

7. Mějte finanční rezervu

Ať zvolíte stěhování vlastními silami nebo s profesionální stěhovací firmou, bude vás to něco stát. Projděte si ceníky stěhování a udělejte si rámcovou představu o rozpočtu stěhování. Nezapomeňte vytvořit dostatečnou finanční rezervu tak, abyste pokryli všechny související výdaje, jako je například půjčení vozíku za auto, stěhovací vůz, čistící prostředky, poplatky stěhovací firmě, poplatky za uskladnění věcí apod.
 
Tip: Pečlivě zvažte, které stěhovací firmě svěříte do rukou své věci a koho si pustíte do bytu. Některé stěhovací služby vypadají lákavě zejména díky nízké ceně stěhování, firmy lákají na levné, nejlevnější nebo nejnižší ceny. Zde platí, že nízká cena má vždy svůj důvod – místo profesionálů pochybní brigádníci, místo čistého vozu děravá dodávka, místo garantované ceny dvojnásobek, místo příjemného zážitku nepříjemné řešení poškrábaného nábytku, odřených zárubní a pojistných událostí. Chtějte proto dopředu od stěhovací firmy záruky a nezapomeňte, kvalita zkrátka něco stojí.  
 

8. Plánujte, plánujte, plánujte

Plánujete svou dovolenou? Stejné je to se stěhováním. Pokud jej podceníte, může probíhat chaoticky a skončí s výsledkem: „lépe vyhořet, než se stěhovat“.. Naplánovat se dá téměř všechno. Nepodceňujte tento krok a promyslete dobře časový harmonogram, systém uskladnění věcí, finance, vezměte v potaz také možnost deště atp. 
 
Tip: Pokud máte pocit, že je toho na vás moc, vyhledejte pomoc odborníků. Kvalifikované společnosti vám mohou pomoci jak s dílčími úkony (jako je třeba zapůjčení krabic na stěhování), tak s komplexním servisem na klíč. Pokud se stěhujete v Brně, můžete využít stěhovací firmu, která vám dopředu doveze a zapůjčí krabice, šatní boxy na oblečení,  a dokonce zabalí vybavení vaší kuchyně a naskládá do krabic. 
09.03.2020 | PR
  • SB STĚHOVÁNÍ BRNO s.r.o.

    Hledáte službu, která vám stěhování co nejvíce usnadní a zpříjemní? Volte firmu SB STĚHOVÁNÍ BRNO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444