8 důvodů, proč rekonstruovat se sádrokartonovou deskou Habito H

Se sádrokartonem nové generace můžete popustit uzdu fantazii a vytvořit si domov přesně podle svých představ. Od svých konkurentů se liší řadou vynikajících vlastností, které v domácnosti zcela jistě oceníte. Hlavní předností je extrémní pevnost, skvělá únosnost břemen (až 34 kg na jeden vrut), velmi dobrá zvuková izolace, rychlost výstavby a impregnace, díky které se desky hodí i do vlhkých prostor jako jsou například koupelny či sprchy.

Sádrokarton HABITO H v sobě obsahuje vlastnosti jednotlivých specializovaných desek – není tedy potřeba řešit jednotlivé typy a jejich využití. Díky tomu se Habito H hodí do kterékoliv místnosti.
 
„Práce se sádrokartonem nové generace je rychlejší, a výhodnější než stavba z cihel. Příčky s deskami Habito H navíc dokážou vylepšit vzduchovou neprůzvučnost mnohem efektivněji než zděné. Například při srovnání s pórobetonovou příčkou je příčka Habito H při stejných parametrech vzduchové neprůzvučnosti dvakrát užší. Jejich výhodou je také nízká hmotnost, která je až sedmkrát nižší ve srovnání s příčkami zděnými. Navíc díky absenci mokrých procesů jsou tyto konstrukce ideálním řešením pro rekonstrukce, které díky desce Habito H můžete zkrátit až na 1/3,“ říká Ing. Milan Daněk, produktový manažer Rigips.

1. Rychlá výstavba interiérových příček
Se sádrokartonem se velmi snadno pracuje. Oproti výstavbě zděných konstrukcí je montáž suchou cestou až třikrát rychlejší. Během práce se totiž nemusí čekat na schnutí a vyzrání materiálu a může se plynule navázat na další úkony. Celou rekonstrukci si tak několikanásobně zkrátíte a bydlet v novém můžete již během několika málo dní.
 
2. Velmi dobrá zvuková izolace
Velkou výhodou desek Habito H jsou skvělé akustické vlastnosti. Snadno s nimi odhlučníme interiéry a zbavíme se nežádoucího hluku od sousedů. Nejenže konstrukce z Habita H v porovnání s cihlami a pórobetonem dokáže lépe izolovat hluk, zároveň je také mnohem tenčí, což obyvatelům domácnosti přináší větší obytný prostor. V dutině příček pak můžeme, na rozdíl od cihel, vést elektro a vodoinstalace bez pracného sekání drážek.
 
3. Skvělá únosnost břemen
Deska Habito H je extrémně odolným materiálem, který s přehledem unese těžké police, kuchyňské skříňky či televizor. Při montáži není nutné používat složité výztuhy jako u běžných sádrokartonů. Na Jeden běžný vrut do dřeva unese v desce až 34 kg, s použitím speciální kotvy až 155 kg. Vruty je možné zašroubovat běžným šroubovákem bez potřeby předvrtání. Při přemístění předmětů lze původní otvory po šroubech pouze přetmelit a jednoduše přemalovat.
 
4. Pevnost a odolnost
Habito H je vysokopevnostní deska, jejíž dominující vlastností je extrémní pevnost, která umožní stavět interiérové konstrukce s vysokou mechanickou odolností a únosností. Příčka z Habita H navíc splňuje bezpečnostní třídu RC3 až RC4, čímž se vyrovná příčkám z plných cihel. To ji předurčuje k použití také v prostorách s požadavky na odolnost proti násilnému vniknutí jako jsou např. banky, archivy nebo pošty.

5. Deska vhodná do vlhkých prostor
Deska Habito H je navíc impregnovaná, takže se hodí do prostor s vyšší vzdušnou vlhkostí, jako jsou koupelny nebo kuchyně. Při správném návrhu konstrukce z desek Habito H se vám proto v těchto prostorách nezačnou tvořit plísně. 
 
 
6. Jednoduchá konstrukce
S deskou Habito H nebudete k přípravě elektro a vodoinstalací potřebovat žádné speciální nástroje pro frézování drážek nebo vykružování otvorů pro elektrokrabice. Na konci celého procesu můžeme tmelit bez broušení v kvalitě Q3, čímž domov získá krásný a hladký povrch. Ten je možné rovnou vymalovat pouze dvěma nátěry bez nutnosti penetrace. Na takto hladkém povrchu pak neulpívá prach tak jako na běžném štuku.
 
7. Nízká hmotnost a tenká konstrukce
Deska Habito H má opravdu velice nízkou hmotnost, což znamená jediné – ještě jednodušší stavění! Oproti tradiční zděné technologii je Habito H až 7krát lehčí. Konstrukce opláštěné Habitem H jsou navíc 2krát tenčí, čímž náš dům získá větší obytnou plochu.
 
8. Čas si všechno promyslet
Díky desce Habito H odpadá složité plánování a přemýšlení, kam umístit výztuhy pro kotvení obrazu nebo televizoru. S touto deskou není potřeba si dopředu rozplánovat, kde budou ukotveny jednotlivé police nebo skříňky. Můžeme vše vyřešit až v klidu po dostavbě, protože s deskou Habito je převěšování snadné a rychlé.
 
Při rekonstrukci nebo stavbě domu už nemusíte uvažovat o tom, jaký materiál budete potřebovat. Habito H splní všechny vaše požadavky! O vynikajících vlastnostech těchto desek a rychlosti výstavby se můžete přijít přesvědčit do Školy suché výstavby.
 
 
Další informace naleznete na www.rigips.cz.
06.05.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444