5 tipů, jak vybrat robotický vysavač

Robotický vysavač vám ušetří práci. Můžete nastavit týdenní plán, podle kterého sám uklízí.

Robotický vysavač vám ušetří práci. Můžete nastavit týdenní plán, podle kterého sám uklízí.

Robotický vysavač je skvělým pomocníkem a ušetří vám čas i námahu. Pracuje, i když zrovna nejste doma, takže se vracíte do uklizeného domova a neruší vás svým provozem. Na co se zaměřit při jeho nákupu?

1. Kde bude vysávat

Kolik máte doma místností a jak jsou velké? Velkou roli hrají povrchy podlah. Na koberec potřebujete výkonnějšího robota než na tvrdou podlahu. Pokud nemáte mezi místnostmi prahy, vysavač vysaje celý byt najednou a pak se sám dojede nabít. To zvládnou vysavače s inteligentní navigací a nabíjecí stanicí.
 
 

2. Co bude vysávat

Majitelé chlupatých domácích mazlíčků robotický vysavač skutečně ocení. Důsledně totiž sesbírá každodenní chuchvalce chlupů. Díky speciálním rotačním kartáčům je i údržba robota hračka. Existuje několik variant. PET kartáč má gumové lamely, a tak se snadněji čistí. Na gumových válcích neulpívají téměř žádné nečistoty. U bezkartáčových vysavačů čištění kartáčů odpadá. Bezkartáčové vysavače ale mají horší výsledky na koberci.
 
Robotický vysavač Symbo D300 patří mezi cenově dostupné. Aktuální cena je 2 499 Kč. Jeho používání je velmi snadné.
 

3. Jak bude vysávat

Vysavače se liší způsobem navigace. Náhodný pohyb se hodí pro vysávání v jedné místnosti. Inteligentnější vysavače mají kamerovou nebo laserovou navigaci. Jezdí systematicky a úklid je rychlejší a pečlivější. Pokud máte větší byt oceníte, když vysavač dokáže přejet mezi místnostmi a uklidit celou domácnost najednou.
 
iRobot Roomba 980 vysává systematicky díky kamerové navigaci. Patří k nejsilnějším robotickým vysavačům na trhu.
 

4. Co bude umět

S cenou robota obvykle roste i výbava. Mezi nejužitečnější funkce patří načasování úklidu. Buď ve formě odloženého úklidu nebo týdenního plánu. Větší pohodlí při používání zajistí dálkové ovládání. Dražší modely mají navíc WiFi a můžete je ovládat pomocí mobilní aplikace. Užitečným příslušenstvím jsou virtuální bariéry v různém provedení. Zabrání vysavači vjet tam, kam si nepřejete. 
 
Samsung Powerbot VR20M707CWD/GE je vítězem v iTestu 2018 v kategorii Hi-Tech.
 

5. Jak vybírat

Není jednoduché se v současné nabídce orientovat. „S výběrem vhodného robota našim zákazníkům rádi pomůžeme. Známe výhody i nevýhody jednotlivých modelů a víme, do jakých prostor jsou vhodné,“ říká zástupce největšího e-shopu s domácí robotikou roboticky-vysavac.cz a dodává: „Před nákupem si navíc můžete robotický vysavač půjčit domů a vyzkoušet.“
 
Robotický vysavač Symbo xBot 5 PRO patří k nejoblíbenějším díky vynikajícímu poměru cena/výkon.
04.06.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444