5 sezonních vychytávek tepelného čerpadla - v zimě zahřeje, v létě ochladí

Především díky vyšší úvodní investici do pořízení tepelného čerpadla se u kupujících rojí dotazy typu: k čemu mi bude čerpadlo v létě, nebude to pouze žrát elektřinu? Nikoliv! Tepelné čerpadlo AC Heating Conert AW plní spolehlivě tepelné potřeby vašeho domu i v horkých dnech. Zchladí dům, pomůže se závlahou zahrady i inteligentním řízením provozu domu.

Chlazení – neocenitelný pomocník

Pokud chceme laicky vysvětlit způsob fungování tepelného čerpadla, můžeme říct, že pracuje na principu obrácené ledničky. Tedy uvnitř topí a venku chladí. Tento proces můžeme opět vrátit/otočit a tepelné čerpadlo může sloužit pro chlazení. Hlavně v létě je žádané, aby do podlahového topení mohla proudit chladnější voda, a tím přichlazovala dům na komfortní teplotu. A to je přesně to, co od technologie tepelného čerpadla chcete. Abyste se celoročně cítili uvnitř domu komfortně.
 

Ovládání rolet a žaluzií

Ruku v ruce s chlazením jde i dostatečné stínění, které pomáhá docílit optimálního klima v domě během letních měsíců. Rolety nebo žaluzie můžete díky připojení k regulaci tepelného čerpadla AC Heating ovládat na dálku podle aktuální potřeby. Nebo si nastavit automatické ovládání podle zvoleného času, síly větru nebo východu a západu slunce.
 

Ovládání závlahy

Na jaře začíná sezóna nejen pro zahrádkáře. Udržet zelený trávník u domu je mnohdy věda. Máte-li připravený systém závlahy, snadno jej propojíte s regulací xCC tepelného čerpadla Convert AW, a ta se nadále postará i o zalévání. Regulaci propojíte pomocí časových a teplotních výstupů. Kromě závlahy můžete připojit a následně ovládat i osvětlení venkovních prostor.
 

Ohřev bazénu/vířivky

Tepelné čerpadlo se postará, aby voda v bazénu (nebo vířivce), ať už venkovním nebo vnitřním, byla vždy připravená na letní koupání. V případě vnitřního bazénu dohlédne i na teplotu v bazénové místnosti, aby nedocházelo k rosení.
 

Ovládání útlumu při napojení na centrální pult ochrany

Elektronická zabezpečovací signalizace (EZS), tzv. zabezpečovačka, představuje pomyslnou třešinku na konec. Jde o funkci, kterou oceníte například, když odjíždíte na dovolenou. Pokud stávající systém EZS propojíte s regulací tepelného čerpadla xCC, stane se při aktivaci EZS toto: Automaticky se nastaví stanovené útlumy teploty – jak pro chlazení, tak pro topení. Aktivuje se dovolenkový režim na rolety a upraví se ohřev bazénu.

Regulaci xCC, která obsahuje zmíněné funkce pro tepelné čerpadlo, začala společnost AC Heating vyvíjet již v roce 2009. Na základě poznatků z praxe, potřeb zákazníků a nových trendů v oblasti regulace a vytápění, prochází neustálým zdokonalováním a vývojem. Je navržena s ohledem na rychlost a jednoduchost ovládání.
04.07.2022 | PR
  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444