5 příkladů, kdy vám může IT a elektro asistence vytrhnout trn z paty

Koho by před rokem napadlo, že se oblíbený občasný home office stane každodenní rutinou? Nebo že vaše babička, narozená ještě za první republiky, bude potřebovat vyplnit online formulář a aktivně využívat mobilní telefon? Dokud všechno funguje, jak má, vše běží bez problémů. Přesto může nastat situace, na kterou vaše znalosti nestačí a váš soused ajťák jako na potvoru neotvírá.

Připravili jsme pět příkladů, kdy se může hodit tato asistenční služba, která je od letošního ledna bezplatnou součástí každého pojištění domácnosti, bytu či domu sjednaného u Slavia pojišťovny.

Zapojení nové wifi či routeru

Skvělé, mám v novém bytě internet, jen se připojím a můžu pracovat! Heslo mi dala paní domácí, tak ho jen naťukám a jsem online! Aha, nejsem!?

Častý problém při stěhování: předchozí nájemník změní přístupy, pak se odstěhuje a heslo, které bylo napsané fixou na ledničce, se přestěhovalo s ním. Ne každý se vyzná v nastavení wifi sítě, ale s asistenční službou od Slavia pojišťovny všechno hravě zvládnete. Stačí zavolat a operátoři vám ochotně poradí, případně jsou schopni se připojit přes vzdálenou obrazovku a problém vyřešit.

Nastavení nové televize

Konečně jsem si pořídil velkou zahnutou televizi, to si letošní mistrovství světa v hokeji užiju. Když se to nedá vidět na vlastní oči, zafandíme aspoň doma. Jen tam píchnu koaxiál od antény a jedééém! Hoši, do toho?

Zapojení nového přístroje nemusí být vždy hračka, zvláště po všech těch přechodech na DVB-T2 či připojení na kabelovku. Navíc některé přístroje jsou teď až příliš „smart“. Pak se vám může hodit konzultace s operátorem, který poradí po telefonu a pokud je problém složitější, najde vám nejbližší servis a zařídí odbornou pomoc na místě.

Odvirování počítače či pomoc při neúmyslném smazání dat

Tati, tati! Hynek má teď češtinu, Vilém zase matiku a na mě nezbyl počítač. Jestli nebudu na online hodině dějepisu, dostanu poznámku!
- Dobře, Jarmilko, půjčím ti protentokrát můj pracovní počítač, ale ne že budeš při hodině hrát online hry!

A je to. Do vašeho počítače se dostal vir nebo dokonce byla omylem smazána důležitá data. Co teď? Kamenný servis je nejspíše zavřený, sám to nezvládnete. I tento problém zvládnete díky asistenční službě vyřešit na dálku. A pokud to přece jenom nepůjde, operátoři rychle zjistí, kde ve vašem okolí mají otevřeno nebo mohou poslat odborníka přímo k vám domů.

Bezpečný pohyb v online světě

Babi, tady jsem ti udělala e-mail, tam si budeme psát a taky jsem tě přihlásila na Facebooku, abys viděla, jak se mi na tom Erasmu daří! Hesla máš tady na tom papírku…

Jenže papírek je fuč a hesla s ním. Vnučka za horama, a navíc to vypadá, že si váš profil Facebooku někdo „vypůjčil“? Stačí zavolat a asistenční služba rychle pomůže. Prostřednictvím zabezpečeného vzdáleného připojení mohou operátoři vše napravit přímo ve vašem počítači. A také poradí, jak se v online prostředí chovat bezpečně.

Spárování mobilu, počítače či reproduktoru

Hele, já tu písničku pustím na tvým repráku, jo? Jen zapnu bluetooth…

Spárování elektronických zařízení není žádná věda, ale může se stát, že se nezadaří ani po několikáté a standardní IT hláška „zkuste to vypnout a zapnout“ taky nepomůže. Party ale nemusí skončit, může ji zachránit konzultace s operátorem na telefonu.


Služba IT a elektro asistence je součástí pojištění občanského majetku od Slavia pojišťovny, které je možné si nezávazně spočítat a případně pak sjednat online. Asistenční službu můžete zdarma využít při potížích s IT technikou nebo spotřební elektronikou v osobním vlastnictví. 
24.03.2021 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444