5 nejkurióznějších zranění v hotelu, která se vážně stala

Když se chystáme na dovolenou, často si nezapomeneme přibalit lékárničku pro strýčka příhodu. Málokdo však přemýšlí nad tím, že už jen samotný pobyt v hotelovém komplexu může být rizikový. Přinášíme příběhy 5 osob, které si ta nejkurióznější zranění přivodily právě zde!

Koupelna, konferenční stolek nebo postel. Právě na těchto místech a s tímto nábytkem mohou být největší trable. Většina z nás nepředpokládá, že by se v pohodlí hotelového pokoje mohla zranit. O to větší je poté překvapení, když se to opravdu stane. Vezměte si příklad z pěti odstrašujících případů lidí, kteří s těmito komplikacemi také nepočítali.
 

Koupelna nebezpečná stejně jako boxerský ring

Bojové sporty sledují lidé po celém světě zejména kvůli tvrdosti a agresi. Právě ta má na svědomí zpřerážené nosy, zlomené čelisti nebo vyražené zuby.

Toto zranění se stalo v Belfastu boxerovi, který měl před životním zápasem. Z kontrolního vážení se dopoledne vracel do svého pokoje, kde se měl koncentrovat na večerní zápas. Nešťastná náhoda tomu však nepřála a když se chtěl jít boxer osprchovat, uklouzl v koupelně tak nešikovně, že spadl do sprchového koutu.

Pád měl za následek zničený a oteklý nos, rozbitou bradu a také dva ulomené zuby. Tedy zranění, ke kterým by boxer mohl, ale také nemusel přijít právě v ringu. Na sociálních sítích se fotky zraněného boxera objevily několik hodin před zápasem a vyvolaly bouřlivou reakci fanoušků na to, že zápas proběhl v jiný čas, než původně měl. O to více pak byli překvapeni, když zjistili, že si zranění zápasník způsobil sám v hotelové koupelně.
 

Za jeho zranění může PlayStation

Není nic zvláštního na tom, že když fotbalista není se svou ženou či přítelkyní nebo nemá zápas či trénink, tak se prostě nudí. A jak nejlépe zahnat nudu? Přece hraním na PlayStationu.

Přesto, že se říká, že počítačové a konzolové hry odvádějí společnost od sportování, málokoho by napadlo, že i u této bezpečné činnosti se může zranit. Jeden z fotbalových hráčů anglického klubu si po několikahodinovém paření, během kterého měl nohy hozené na konferenčním stolku, natáhl šlachy v koleni, takže musel kvůli tomuto zranění prosedět jeden ze svých zápasů v hledišti. Možná by udělal lépe, kdyby si nohy vyhodil na něco měkčího, třeba na měkoučký puf, který se dodává společně s designovým křeslem RS Norah od Dublino.
 

Že se opilým nikdy nic nestane?

Často se říká, že lidem posilněným alkoholem se nic nestane. A to ani, když lezou po žebříku, přeskakují zděnou zídku nebo se vrací z vinného sklípku. Největším nepřítelem totiž může paradoxně být bolehlav, který se dostaví následující den.

Tento úsměvný případ se stal mladé účetní, která společně se svými kolegy oslavovala narozeniny. Oslava se pořádala v jednom z vyhlášených sklípků jižní Moravy, kde víno zkrátka teče proudem. Bujará oslava doplněná o tanec na stole a další veselé kousky skončila v ranních hodinách. Když společensky unavená účetní opouštěla sklípek, paradoxně jí nedělalo problém vyjít dvacet strmých schodů, ale podání si sklenice vody.

Když se asi po pětihodinovém spánku účetní vzbudila ve svém hotelovém pokoji, chtěla se z postele s dřevěným rámem natáhnout pro sklenici vody, kterou měla na nedalekém stolku. V polosedu při natažení se jí však podlomila ruka, o kterou se opírala a zlomila si deváté žebro o tvrdý rám postele. Na zranění přišla až druhý den, kdy úplně vystřízlivěla. Podobné zranění by se jistě nestalo, kdyby byl pokoj vybaven boxspringovou postelí s vysokou matrací, která je kompletně čalouněná a díky tomu nehrozí zranění kvůli tvrdému rámu.
 

Ani tvrzené sklo nevydrží všechno

O předčasně ukončenou sezónu jednoho amerického tenisty se postaral skleněný stůl v předsíni. Přesto, že se dnes prosklený nábytek vyplňuje tvrzeným nebo bezpečnostním sklem, není to stoprocentní záruka bezpečí. Do předsíně je stejně, zejména z praktických důvodů, nejlepší umístit konferenční stolek s dřevěnou deskou, která není náchylná k prasknutí a na škrábance, jež by poškodily její nosnost.

Skleněný stolek v předsíni hotelového pokoje pod mladým tenistou povolil v okamžiku, kdy si na něj po zápase sednul. Přitom se jednalo o nevinné sednutí, při kterém si sportovec chtěl jen zavázat boty. Po nešťastném pádu měl pořezané předloktí. Žádná šlacha však nebyla poškozena, takže se po operaci ruka zahojila a její hybnost zůstala bez následků.
 

Noha a palec

Pořekadlu sportem ku zdraví a trvalé invaliditě se sportovci spíše smějí. „Je to zkrátka něco za něco,“ říkají a dodávají, že když se sportu věnujete aktivně, tělo je zkrátka náchylnější na různá zranění. A protože potřebujete podávat stoprocentní výkony, musí být vyléčení zranění kompletní. Proto často následují dlouhé měsíce rekonvalescence.

Dlouhé měsíce léčení a rekonvalescence si užíval i jeden závodní cyklista, který při venčení svého psa zakopnul o obrubník a nešikovně si zlomil palec u nohy. Když už to vypadalo, že se bude moci opět vyhoupnout do sedla, stala se mu další nehoda. Nikdo mu na palec nestoupnul ani mu na něj nespadlo nic těžkého. Na soustředění si před tréninkem nazouval ponožky, když mu noha i s ponožkou nešikovně vyletěla a palec si znovu zlomil o nohu stolu stojícího poblíž. Cyklista si tak mohl užívat další měsíce fixace a následného cvičení.

Takováto zranění se mohou přihodit mrknutím oka a stejně s nimi nic neuděláte. A když, tak maximálně to, že s nimi, v tom lepším případě, pobavíte své okolí. My vám přejeme příjemné pobyty v hotelových pokojích bez nepříjemných zranění.
01.02.2019 | PR - Effectix

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444