5 látkových vychytávek do interiéru i na terasu

Že řešit zastínění oken a terasy na jaře je předčasné? Ostré sluneční paprsky a tropické teploty jsou tady raz dva! Pro ty, kdo hledají alternativu ke klasickým vnitřním žaluziím, má CLIMAX v nabídce hned tři novinky: látkový roletový systém VARIETA s rozšířenou kolekcí látek na 317 barev a dekorů, moderní fasádní systém WINROL a výklopný WINROL ARM a svislé fasádní clony v podomítkovém provedení nazvané NICHE. Letošní výčet novinek uzavírají designové markýzy – kazetová NOVETA a kloubová PRIMA.

Místo záclon rolety šité na míru

Probuďte v sobě tvůrčího ducha a oživte svůj interiér zajímavým doplňkem, který bude zároveň i užitečný. Nemusíte se hned pouštět do nákladné rekonstrukce. Stačí si pohrát s textiliemi a barvami. Začněte třeba okny a pořiďte jim atraktivnější zastínění. Originální rolety CLIMAX ochrání vaši domácnost před slunečními paprsky. Spolu s roletovým systémem VARIETA, pro který jsou charakteristické kovové konzole a hliníková hřídel ukrytá v designové kazetě, máte nyní také na výběr z kolekce 317 látek. VARIETA se ovládá plastovým nebo kovovým řetízkem se závažím či bez námahy pomocí elektrického pohonu. Látková roleta VARIETA zastíní okno až o šířce 200 cm a spojit lze až tři rolety dohromady. V takovém případě ovšem musíme ovládání svěřit do rukou elektropohonům. 
 

Výhled z okna si korigujete vy

Okolí máme moc rádi. Avšak někdy chceme ostré slunce, průvan nebo zvědavé oči vytěsnit z našich domovů. Fasádní clony tuto funkci plní skvělým způsobem a ještě ke všemu zkrášlí náš dům. Svislá fasádní clona WINROL představuje velice zajímavou variantu k venkovním žaluziím nebo roletám. Tento oblíbený systém výborně stíní a díky nepřebernému množství barev i skvěle vypadá. Jeho výhodou je jednoduchost konstrukce a snadná montáž boxu. U tohoto typu stínění může být použita perforovaná látka Soltis. 
 
Soltis je tkanina vyrobená ze 100% polyesterového vlákna a vrchní PVC vrstvy. Díky malým otvorům v ploše tkaniny je zajištěna přirozená ventilace a částečný průhled látkou ven. Soltisová vlákna jsou při výrobě předpínána a tím dosahují velké pevnosti a odolnosti proti větru. V závislosti na typu a barvě může Soltis zadržet až 90 % slunečního záření. 
 
 
WINARM je výklopná fasádní markýza. Výklopné rameno zajistí stín v interiéru a přitom umožní nerušený výhled oknem ven. CLIMAX dodává ramena ve dvou variantách úhlu naklopení, 90 a 135°. Stínění zajišťuje látka, která je navinutá na hřídeli umístěné v horním boxu. Také u tohoto typu stínění může být použita perforovaná látka Soltis. WINARM je vhodná pro montáž na fasádu domů, ale také pro stínění balkónů bytových domů. Výrazně navíc oživí fasádu jakékoliv budovy.
 
Inovativní podomítková svislá clona NICHE využívá zip, který je přivařen po straně stínicí textilie, ke zvýšení odolnosti proti větru. NICHE je perfektní ochranou proti slunci a horku, zvyšuje komfort v interiéru, a navíc díky velkému množství látek vypadá skvěle. Stínění zajišťuje látka, která je navinutá na hřídeli v horním boxu. U tohoto typu stínění CLIMAX standardně používá perforovanou látku, která stíní, ale zároveň zajišťuje částečný průhled oknem ven. Ovládá se elektrickým motorem.

Pohoda a relaxace ve stínu markýzy

Snít o teplém, slunečném počasí můžete kdykoliv. Dokonce se na něj můžete kdykoliv připravit, protože v nabídce CLIMAX najdete široký výběr kvalitních markýz i v době, kdy teploměr ještě rozhodně nešplhá ke třiceti stupňům. V případě venkovního posezení na terase či balkonějsou markýzy ideální volbou. Nevyžadují náročné stavební úpravy, přitom poskytnou dostatek stínu i pro větší plochy a široký výběr odolných látek z nich činí krásný architektonický doplněk, který snadno sladíte se svým stylem.

 
 
Novinka Prima T, stejně jako Prima TS jsou základní typy kloubových markýz a své uplatnění najdou především při stínění teras rodinných domů a balkónů. Německé komponenty, ze kterých CLIMAX markýzy vyrábí, jsou zárukou dlouhé životnosti a bezproblémové funkčnosti. Typ Prima BOX se řadí mezi kazetové markýzy. Jejich velkou výhodou je, že kompletní mechanismus i látka jsou ve staženém stavu perfektně chráněny před vlivem počasí v designové kazetě. Díky tomu zůstávají látka i konstrukce ramen po dlouhou dobu čisté. Kazetu lze lakovat do nepřeberného množství barev.

Noveta BOX představuje novinku v nabídce kazetových markýz. Funkcionalistický čistý tvar kazety předurčuje tuto markýzu pro umístění na fasádách moderních rodinných domů. Stejně tak jako u ostatních kazetových markýz jsou i zde mechanismus i látka chráněny před vlivem počasí v kazetě.

Tento model lze instalovat pouze na stěnu a ovládání je řešeno klikou nebo motorem.
18.04.2016 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444