5 důvodů, proč izolovat s minerální izolací URSA PUREONE

V současné době je nejvýznamnější část veškeré vyrobené energie spotřebovávána v budovách (40 %), následuje doprava (32 %) a průmyslová výroba (28 %). Budovy tak představují největší potenciál pro úsporu energie. Samotné vytápění a chlazení totiž tvoří až 64 % jejich energetické spotřeby. Přitom lze více jak polovinu této energie s použitím tepelných izolací ušetřit, a to bez narušení kvality života.

Tepelné izolování domu vám může pomoci uspořit velkou část nákladů, ale také zvýšit celkový komfort vaší stavby. Při výběru izolace pro vaše bydlení je však důležité vybrat správně. Se správnou izolací můžete dosáhnout nejlepších a nejefektivnějších výsledků, jak tepelně-izolačních, tak i akustických a protipožárních. Je proto důležité myslet hned na několik důležitých faktorů, za které si později poděkujete. Minerální izolace URSA PUREONE jich nabízí minimálně pět. Kterými vlastnostmi mezi minerálními izolacemi URSA PUREONE vyniká?

1. Je šetrná k životnímu prostředí


Materiály, ze kterých je izolace vyrobena, je potřeba pečlivě vybírat a na jejich kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí by se nemělo zapomínat. Společnost URSA vyrábí minerální skelné izolace, které jsou svým ekologickým složením šetrné k přírodě. Více než 90 % „Minerální izolace URSA PUREONE je léty prověřenou izolací vyrobenou z velmi ekologického materiálu. Ten se skládá z přírodní suroviny, křemičitého písku a z více jak 70 % recyklovaného skla,“ upřesňuje architektka společnosti URSA Tereza Vojancová. Během své životnosti navíc ušetří až 600krát více energie, než kolik je jí potřeba k její výrobě. Díky tomu stavby s minerální izolací URSA PUREONE významně přispívají k ochraně životního prostředí. 

2. Zdravotně nezávadná


Vedle ekologických kritérií je důležité myslet i na zajištění příjemného a zdravého vnitřního prostředí, ve kterém budete pociťovat maximální komfort a jistotu, že vaše zdraví je v bezpečí. „URSA PUREONE je jedinečnou minerální izolací nové generace z přírodních materiálů bez obsahu zbytkových formaldehydů. Jedná se tak o přírodní a zcela netoxickou izolaci, “ uvádí architektka Tereza Vojancová. Minerální izolace URSA PUREONE se navíc může pyšnit nehořlavým materiálem třídy reakce na oheň A1, který tak zvyšuje požární bezpečnost celé konstrukce. Při použití izolace URSA PUREONE nemusíte tak mít starost opravdu o nic.

3. Pyšní se akustickou pohodou


Ochrana proti hluku patří mezi hlavní požadavky u jakékoliv stavby. Pokud stavbu plánujete v rušném městě nebo poblíž hlučné silnice, ochrana proti hluku bude zřejmě i na vašem seznamu přání. Přijít vhod navíc může i na klidném místě, kdy vás ale naopak ochrání například před dupotem čiperných dětí. „Při vzduchové neprůzvučnosti nám jde o zamezení šíření hluku vzduchem, mezi místnostmi v objektu nebo mezi venkovním prostorem a vnitřní místností. Naproti tomu kročejová neprůzvučnost znamená schopnost materiálu izolovat hluk způsobený chůzí, během, pádem tělesa, zkrátka hluk způsobený pohybem předmětů po finální podlaze, schodišti apod.,“ vysvětluje Tereza Vojancová. Při výběru vhodné minerální izolaci je třeba sledovat třídu zvukové pohltivosti, tedy faktoru, který prozradí, jak je izolace schopna pohlcovat dopadající zvuk. Minerální izolace vyrobené společností URSA se klasifikují nejvyšší třídou A, která zajišťuje maximální pohltivost zvuku. Váš domov se tak může stát opravdovou oázou klidu.

4. S vynikajícími tepelněizolačními vlastnostmi


Jak už jsme naznačili, tepelněizolační funkce minerální izolace sehrává při maximálním komfortu vaší stavby významnou roli. Zateplením minerální izolací získáte totiž tepelný komfort objektu nejen v zimních, ale i letních měsících. Během zimních měsíců vám v domě udrží teplo a v letních měsících naopak teplo do domu nepustí a zabrání tak přehřívání.  URSA PUREONE vám navíc poslouží ke kompletní izolaci vaší stavby. „Izolaci je možné použít v objektu do šikmých střech, lehkých příček, obvodových stěn, fasád, podlah i k izolaci dřevostaveb,“ vysvětluje Tereza Vojancová. 

5. Vysoce kvalitní


„O kvalitě URSA PUREONE svědčí její vynikající vlastnosti, ať už tepelněizolační, protipožární nebo akustické. Jedná se o jedinečnou minerální izolaci nové generace, která je šetrná k přírodě i k vám,“ uzavírá Tereza Vojancová. Minerální izolace URSA PUREONE nabízená společností URSA, se pyšní svou kvalitou, protože se vyrábí v Německu, a tak podléhá i těm nejpřísnějším standardům a řadí se tak mezi nejkvalitnější izolace na českém trhu.

Při rekonstrukci nebo stavbě domu už nemusíte uvažovat o tom, jaký materiál na zateplení budete potřebovat. Minerální izolace URSA PUREONE splní všechny vaše požadavky!

Více informací naleznete na www.ursa.cz
23.06.2021 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444