3 způsoby, jak zařídit půjčku na rekonstrukci

Potřebujete rekonstruovat bydlení, ale nemáte dostatek financí? Řešením je vhodně zvolená půjčka. Správným výběrem získáte dostatek peněz a zároveň nepřeplatíte zbytečně vysoké částky. Jaké jsou 3 varianty pro financování rekonstrukce?

Půjčka na rekonstrukci bydlení

První variantu představuje speciální půjčka na bydlení. Je až do výše 1 000 000 korun bez zajištění a s žádným poplatkem za sjednání v rámci limitované akce. Pro získání této půjčky nemusíte mít dopředu nic naspořeno. Velkou výhodou je hlavně nízký úrok v kombinaci s pojištěním. Během splácení lze měnit výši splátek podle potřeby. Volíte si také dobu fixace úrokové sazby. K dispozici je zrychlený proces schvalování, kdy peníze máte dostupné na účtu během pár dní. 

Využijte hypoteční úvěr

Dalším a často využívaným řešením je hypoteční úvěr. Tato půjčka se využívá hlavně pro pořízení nemovitosti, ale získané finance mohou pomoci i v rámci rozsáhlejší rekonstrukce. Vzhledem k jištění nemovitostí je úroková sazba velmi nízká a splátky si můžete rozložit až do 30 let. Našetřeno však musíte mít alespoň 20 % z celkové částky a zbylých 80 % můžete financovat právě hypotékou. 

Úvěr ze stavebního spoření

Třetím řešením, kde se také dostanete na zajímavě nízké úrokové sazby, je úvěr ze stavebního spoření. Pro jeho získání je nutné mít předem naspořenou určitou částku. Pokud splníte tyto podmínky, dosáhnete na opravdu výhodný úvěr využitelný pro částečné financování pořízení nemovitosti a případnou rekonstrukci. 
 
Samozřejmě existují i další možnosti financování, hlavně v rámci neúčelových půjček. Zde se však dostanete na vyšší úrokové sazby, čímž se může plánovaná rekonstrukce ještě více prodražit. Přeci jenom v případě, kdy jde o částky v řádech statisíců, se opatrný a správný výběr půjčky doporučuje. Nejlepší variantou je mít naspořeno dostatek financí, které vám poskytne stavební spoření, které vyniká státním příspěvkem. 
 
02.04.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444