3 praktické dárky pro dědečky

S dědečky je stejná potíž jako s tatínky. Co jim má pořád člověk kupovat? Zvlášť když pokaždé tvrdí, že nic nechtějí… Rozdělili jsme proto dědečky do tří kategorií podle jejich aktivit a pro každého z nich máme tip, čím ho obdarovat.

Naše nápady vám pomůžou, když na vašeho dědečka platí alespoň jeden z následujících bodů:

  • tráví čas na chalupě nebo na zahradě,
  • má rád manuální činnost,
  • pořád řídí auto,
  • je navzdory věku aktivní,
  • pantofli či dekou byste ho urazili.

 

Pohoda na chalupě

Ke správné chalupě (a o zahradě ani nemluvě) patří množství stromů a keřů, které vytvářejí živou šumící kulisu. Jenže o tu je také potřeba se dobře starat. Abyste se nemuseli bát, že kvůli prořezání větví dědeček spadne ze žebříku a zlomí si nohu, sami radši černým scénářům předejděte.

Usnadněte mu práci pomocí univerzálních teleskopických nůžek, s nimiž ze země dosáhne až do výšky 3,5 metru. A co platí o výšce, funguje i opačným směrem. Nůžky umožňují stříhat nízko u země bez nutnosti klečet či ohýbat záda.

Velkou výhodou je navíc střižný mechanismus. Aby nůžky větev ustřihly, stačí posunout oranžovou posuvku po násadě. A k hůře přístupným větvím se dědeček lépe dostane díky otočné hlavě nůžek. Snazší už to být nemůže. S tímhle nástrojem ho práce na zahradě ani tak rychle neunaví. 

Zlaté ručičky

V důchodu už má zpravidla člověk čas na to, co ho baví (pokud zdraví dovolí). Celoživotní kutilové se tak mohou oddávat celé dny vrtání se ve všemožných zařízeních a vymýšlení zlepšováků.

Jenže s věkem slábne zrak a někdy už ani brýle nestačí. Pokud je to případ i vašeho dědečka, pak mu uděláte radost drobností do dílny

Zkuste to s držákem s lupou, které se říká také „třetí ruka“. Do dvou svěrek dědeček uchytí to, na čem pracuje, a pomocí kloubů to nastaví přesně v té poloze, v jaké je potřeba. Lupa vše zvětší osmkrát, takže už slabé oči nebudou problém.

Milovník domácího klidu

Má dědeček rád svůj klid, nikam moc nechodí, a když už se někam vydá, tak raději autem? Jenže paměť už taky není, co bývala, a světla u auta tak občas zůstávají zapnutá ještě v době, kdy už děda sedí doma v křesle. Zvlášť pokud vlastní starší vůz, který automaticky nehlásí, že světla nevypnul.

Jestli je tohle případ i vašeho dědečka, darujte mu výkonnou autonabíječku. Nejenže mu tím pomůžete při další „nehodě“, ale navíc mu naznačíte důležitou věc – že si na něm vážíte úplně jiných vlastností a problémy se zapomnětlivostí mu rádi prominete.

Pokud sháníte dárek pro tatínka, který ještě není dědečkem (ačkoli by třeba už mohl být), inspirujte se také. Každý dědeček je zároveň i tatínkem a v každém tatínkovi se skrývá potenciální dědeček.
04.12.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444