2. ČESKÁ FOTOVOLTAICKÁ KONFERENCE

Fotovoltaickou konferenci věnovanou přímé přeměně slunečního záření na elektřinu, pořádá i za účastí slovenských expertů obecně prospěšná společnost Czech Renewable Energy Agency ve dnech 12.-14.června v brněnském hotelu Myslivna.

Fotovoltaické odvětví v posledních letech prochází prudkým rozvojem, roste počet FV instalací ve světě i v ČR, jsou realizovány četné demonstrační projekty, zvyšují se průmyslové aktivity jako výroba FV článků a panelů. Tyto skutečnosti přinášejí zvýšený zájem investorů o tuto oblast a s tím svázanou podporu dalšího rozvoje.

Velmi důležitou roli v oblasti fotovoltaiky v České republice hraje nový Zákon číslo 180/2005 Sb. o podpoře obnovitelných zdrojů energie. Ten, společně s cenovým rozhodnutím Energetického regulačního úřadu č. 10/2005 zajišťuje 15-letou návratnost investice do fotovoltaiky, dvojí mechanismus výkupu elektřiny vyrobené z FV systému: tarif výkupních cen (feed-in) nebo zelené bonusy a definuje další principy a pravidla, která by měla podpořit další rozvoj OZE v ČR. Proto je třeba v tomto příznivém období věnovat FV zvýšenou pozornost a formou spolupráce hledat nové technologie v základním i aplikovaném výzkumu.

PROGRAM KONFERENCE
Czech RE Agency vítá zájem předních českých odborníků z řad univerzit, vědecko-výzkumných pracovišť, zástupce průmyslu a další zainteresované subjekty, kteří se zabývají výzkumem, vývojem a aplikacemi v oblasti fotovoltaiky.
V rámci programu budou prezentovány nejnovější výsledky a poznatky VaV na poli
fotovoltaiky, kterých bylo dosaženo prostřednictvím VaV projektů; tématicky zaměřené zvané přednášky; vybrané ústní i posterové prezentace řešených VaV a demonstračních projektů a FV aplikací a ukázky výrobků a služeb FV trhu a podpůrných prvků (výstava). Všechny prezentace budou uvedeny ve sborníku.
Součástí konference bude společenský program, kde bude vymezen prostor pro diskusní skupiny a jednotlivé řešitelské týmy.

 

Zájemci o aktivní přispění na vybrané téma či o účast na konferenci se mohou přihlásit do 31. března 2006 na email: tomas@czrea.org  Termín pro zaslání abstraktů je také 31.3. 2006, aby mohly být vědeckou komisí posouzeny a výsledky autorům příspěvků oznámeny do 30.4. 2006.

Abstrakty by se měly týkat těchto témat:
·  krystalický křemík;
·  amorfní a mikrokrystalické tenké vrstvy;
·  solární panely;
·  organické materiály ve FV;
·  prvky FV systémů;
·  FV aplikace a systémy (připojení do sítě,
certifikace);
·  FV v architektuře, památkové budovy;
·  nové charakterizační metody;
·  osvětové a výukové aktivity;
·  grantové možnosti a podpora;
·  legislativa (zákon o OZE, výkupní tarif,…).

Podrobnější informace naleznete zde.

27.03.2006

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444