11 odstínů šedé: přineste si domů kus severu

Skandinávské země prosluly svým minimalistickým, ale útulným stylem bydlení. Kombinace přírodních materiálů a světlých barev působí nadčasově. Balakryl drží krok a představuje 11 nových šedých odstínů vodou ředitelných lazur Dixol a Telux. Novinka ochrání dřevo, ale také dodá vašim domovům severský šmrnc.

Inspirace čistým severským stylem

Řada z nás se při zařizování bydlení stále více inspiruje trendem severských zemí. Co nás na skandinávském stylu tolik okouzluje? Je to zejména jeho čistota, jednoduchost, vzdušnost a pohodlí. Rychle si ho zamilovali také ti, kteří mají blízko k přírodě. Využívá totiž přírodních materiálů, jako jsou kámen, sklo, vlna, kůže či dřevo. Protože si na severu neužijí denního světla tolik jako my, jsou skandinávské interiéry plné světlých odstínů barev – vedle bílé je to nejčastěji béžová a světle šedá. 
 
Vytvořit si skandinávské prostředí i u sebe doma je nyní zase o něco snazší. Balakryl totiž představuje 11 nových šedých odstínů vodou ředitelných lazur Telux a Dixol. „Lazury jsou určené pro nátěry všech druhů tvrdého i měkkého dřeva v interiéru i exteriéru. Nehodí se jen na modřínové dřevo, které obsahuje pryskyřici a samo časem zešedne,“ upřesňuje Radek Kříž, technicko-obchodní zástupce značky Balakryl. 
 

Do města i na zahradu

Lazury brání pronikání vody, a tak jimi můžete oživit svůj interiér a současně ho sladit s venkovními prvky. S šedými lazurami Balakryl jednoduše zrenovujete komodu nebo skříň po babičce a uděláte z ní nepřehlédnutelný skvost vašeho obývacího pokoje. Lazury Telux a Dixol mají navíc atest pro natírání dětských hraček, rychle schnou a nezapáchají. Venkovní použití barev oceníte, pokud máte zahradu či balkon – hodí se na plot, kůlnu, zahradní nábytek, ale také dětský domeček, houpačku nebo pískoviště.
 

S šedými odstíny nemusíte být šedá myš

Proč se právě šedé odstíny staly trendem při zařizování domácnosti? Šedá je směsí světla a tmy, evokuje vyváženost, působí nekonfliktním a uklidňujícím dojmem. Díky její neutralitě ji lze kombinovat se všemi barvami a materiály. Dokonale ladí i s pestrými doplňky (např. trendy žlutými polštáři, dekami či koberci), aniž by interiér působil extravagantně.

 
Pro zvýraznění barevného odstínu doporučujeme zvolit silnovrstvou lazuru Balakryl Telux, která je ideální pro nové i renovační nátěry. Zahradnímu a staršímu nábytku dodá kromě jedinečného vzhledu i patřičnou ochranu před vodou i UV zářením. Nátěr navíc dlouho vydrží, nepraská ani se neloupe. Chcete-li naopak zachovat kresbu dřeva, zvolte tenkovrstvou lazuru Balakryl Dixol. Ta dodá dřevěnému nábytku, hračkám či dekoracím lehký barevný nádech a podtrhne jejich přírodní vzhled. 

 

Jak správně postupovat

„Abyste dosáhli dokonalého výsledku, doporučujeme nanášet lazury v neředěném stavu na podklad, který je čistý, vybroušený a zbavený vosku, mastnoty a pryskyřice, a to ve více vrstvách s časovým odstupem 2 hodin,“ radí Radek Kříž. Mezi jednotlivými vrstvami je vhodné nátěr přebrousit jemným brusným papírem. Při natírání první vrstvy na neošetřené dřevo v interiéru lze lazuru zředit vodou. Pro venkovní a více namáhané povrchy doporučujeme nejprve použít Balakryl Napouštědlo. Teplota podkladu a okolí by neměla klesnout pod 10 °C.

 

Šedé lazury Balakryl jsou k dostání ve všech prodejnách Dům barev
 
Další projekty a inspiraci na víkend najdete na: projektnavikend.cz 
07.06.2021 | PR
  • Balakryl

    Balakryl je legendou mezi nátěrovými hmotami. Ať už je váš projekt jakýkoli, Balakryl má řešení pro všechny typy povrchů v široké paletě barevných odstínů. Vodou ředitelné barvy na dřevo a kov Balakryl jsou jedničkou na trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444