Toaleta, která poroste s vámi

Výškově nastavitelné WC. Foto: Geberit

Výškově nastavitelné WC. Foto: Geberit

Měnící se potřeby dětí s ohledem na jejich výškový růst berou rodiče v potaz při výběru nábytku do dětského pokoje, který tzv. poroste s dítětem. Tuto možnost však mají nově také při zařizování dětské koupelny, resp. toalety. Firma Geberit nabízí speciální splachovací systém pro závěsné WC, u kterého lze změnit výšku klozetové mísy velice snadným způsobem bez zásahu do stěny.

Již při instalaci tohoto předstěnového prvku do sádrokartonové konstrukce připravíte podle návodu veškeré podmínky pro možné zvednutí výšky v rozmezí až do 8 cm. Po instalaci prvku, obložení obkladem a usazení WC mísy je pak kdykoliv možné mísu zvednout, aniž by se porušil obklad či bylo nutné WC mísu demontovat. Osm centimetrů se nezdá být mnoho, je to ale opravdu rozdíl mezi výškou toalety pro dítě a pro dospělého. Tak tedy dnes můžete vybudovat toaletu přizpůsobenou současným výškovým potřebám vašich dětí, abyste ji po několika letech adaptovali na potřeby již dospělého člověka.

Dalším stejně důležitým argumentem pro použití předstěnové instalace s dodatečnou úpravou výšky keramiky je přebudování standardní koupelny na koupelnu pro invalidní či starší osobu. I zde je 8 cm dostatečných pro vytvoření pohodlí při usednutí a pro následné postavení se.

O pořízení předstěnové instalace s možností dodatečného zvýšení WC mísy od firmy Geberit by měl přemýšlet každý, kdo zařizuje vícegenerační bydlení s vlastním sociálním zařízením pro seniory nebo ten, kdo při budování domu zvažuje nároky na pohodlí, měnící se se vzrůstajícím věkem.

Veškeré informace o novince v předstěnových instalacích najdete na www.geberit.cz.
06.05.2008 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444