Společnost Whirlpool CR získala prestižní ocenění

TOP Firemní filantrop 2006

„Je mi ctí, že se Whirlpool CR zařadil do vybrané společnosti firem, které nehledí pouze na byznys, ale zajímá je i obecné blaho. Podařilo se nám realizovat prospěšný charitativní projekt Dětský čin roku, který běží již třetím rokem a již se do něj zapojily tisíce dětí, které nám píší své dojemné a statečné příběhy, nebo o nich rozhodují v hlasování dětské poroty. Založili jsme pro podporu dobrých skutků žáků základních škol, speciálních základních škol a osmiletých gymnázií stejnojmenný nadační fond, který každoročně podporujeme významnou částkou.

Děkuji Fóru dárců a Czech Top 100 za dobrou myšlenku a akci TOP Firemní filantrop. Vážíme si ocenění, kterého se nám dostalo. Je svědectvím, že v očích široké veřejnosti Whirlpool není jen značka praček, chladniček či mikrovlnek, ale již také symbolem společnosti, která není lhostejná k dění v České republice, váží si lidskosti a vzájemnosti,“ řekl po slavnostním vyhlášení generální ředitel Whirlpool CR a SR Radek Novotný. Cenu Top Firemní filantrop pro firmu do 49 zaměstnanců převzal z rukou Pavlíny Kalousové, ředitelky Fóra dárců.


Slavnostní vyhlášení žebříčku TOP Firemní filantrop 2006 proběhlo ve čtvrtek 26. října 2006 v nádherných prostorách nově zrekonstruovaného historického objektu Sovových mlýnů, které nyní slouží jako galerie mecenášky umění Medy Mládkové na pražské Kampě. Zahájení výjimečného večera se ujal velvyslanec Spojených států amerických v České republice Richard W. Graber, který nad akcí převzal záštitu. Na programu pak bylo vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích a předání cen za účasti stovky významných hostů z veřejného života a podnikové sféry.


Filantropie firem začíná v České republice teprve zapouštět kořeny. Stále víc podniků si však uvědomuje, že k byznysu patří i podpora projektů, které vylepšují život v konkrétním místě, stejně jako pomoc potřebným lidem. Před třemi lety se soutěže zúčastnilo 37 firem, které daly na charitu celkem 162 milióny korun. Letos se přihlásilo už 56 společností, které darovaly bezmála miliardu, celkem 924 044 392,59 Kč na veřejně prospěšné účely. Oproti žebříčku TOP firemní filantrop 2005 je to o 105 milionu korun více.


www.whirlpool.cz


TOP Firemní filantrop - Absolutní objem darovaných prostředků
Žebříček TOP FF 2006
č. Název firmy CELKEM
1 Skupina ČEZ 209 167 355,50 Kč
2 Česká pojišťovna, a.s. 155 000 000,00 Kč
3 Mittal Steel Ostrava, a.s. 116 169 700,00 Kč

TOP Firemní filantrop - Poměr darovaných prostředků k hrubého zisku
Johnson & Johnson 14 %

 

TOP Firemní filantrop - Regionální dárce
Dalkia Česká republika, a. s


TOP Firemní filantrop - Firma do 49 zaměstnanců
Whirlpool CR 1 500 000 Kč


TOP Firemní filantrop - Výjimečný projekt
Drogová léčba a prevence - Česká spořitelna, a. s.


Cena Fóra dárců pro novináře
Barbora Kroužková, Český rozhlas

15.11.2006

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444