Siláci v koupelně

Umyvadlo Jika Olymp Deep musí být nejen krásné, ale i odolné. Pořídit ho lze v šířkách 50, 55, 60 a 65 cm.

Umyvadlo Jika Olymp Deep musí být nejen krásné, ale i odolné. Pořídit ho lze v šířkách 50, 55, 60 a 65 cm.

Testování koupelnového vybavení

Koupelna je místem, kde trávíme hodně času a kde si chceme dopřát komfortní hygienu, soukromí i relax. Koupelnové vybavení, které nám každodenně slouží, už vnímáme jako samozřejmost. Jaká je ale cesta od prvotních detailů k dokonalé vaně, hladkému umyvadlu, funkčnímu a estetickému nábytku a pohodlné toaletě? Značka Jika dává nahlédnout do náročného procesu plného zkoušek a prověrek.

Než si umyvadlo odnesete do vlastní koupelny
Nejpoužívanějším koupelnovým vybavením je bezpochyby umyvadlo. Mnohokrát za den podstupuje zatěžkávací zkoušku při pouštění vody a mytí rukou, odkládání nezbytností, čištění zubů nebo třeba přepírání drobného prádla. Kromě odtékající vody musí zvládnout i nejrůznější chemikálie obsažené v kosmetických a čisticích prostředcích. Umyvadlo je na takovou činnost připravené. Ještě v továrně se totiž vydává na testovací cestu. A chyby se neodpouštějí. Umyvadlo je v testech po dobu jedné hodiny vystaveno zátěži odpovídající hmotnosti 150 kilogramů. Zvládnout by tak mělo nejen běžný provoz, ale i tlak při opření či jiné nestandardní zátěži.
Umyvadlo Jika Tigo

Umyvadlo Jika Tigo s šířkou 80 cm je k dispozici s odkládací plochou vlevo. Protože jeho hloubka je pouhých 38,5 cm, skvěle se uplatní i v úzkých koupelnách.

Jemný glazovaný povrch je podroben testům na celou řadu roztoků. Vypořádat se musí například s kyselinou octovou, hydroxidem sodným, ethanolem, chlornanem sodným, methylenovou modří a chloridem sodným. Od povrchu se vyžaduje i odolnost vůči mechanickému poškození, což při testování znamená, že povrchová vrstva zkušebního vzorku je vystavena dokonce i hlubokému rytí.

Jelikož si přejeme, aby se umyvadlo neustále blýskalo, je potřeba přistoupit k testu čistitelnosti. Zde musí dokázat, že jsou jeho povrchové funkční plochy hladké, snadno čistitelné, neabsorbují nečistoty a nemají ostré vnitřní kouty, které by se čistily obtížně.
Testujeme klozet
Pokud vám testování umyvadel přijde přísné, buďte si jistí, že požadavky na klozety jsou ještě důslednější. Co se týká únosnosti, musí toaleta po dobu jedné hodiny vydržet zátěž odpovídající 400 kg. Stejně jako u umyvadel je i u klozetů důležitá chemická odolnost glazury. A prověrce neujde ani proces splachování. Množství spláchnuté vody i způsob průtoku mají svá jasná pravidla. Při splachování například nesmí voda vystříknout přes okraj mísy a postříkat podlahu. Připouští se jen několik drobných kapek. A že je jedno, jaký papír se splachuje? Omyl! Kvůli náročným parametrům se toaletní papír na testy dováží až z Německa. 

Obrázek vlevo: Kombi klozet Jika Tigo je odolný i úsporný. Nejenže bez problémů zdolává všechny testy, ale ušetří i vodu při splachování. Spotřeba na malý splach činí 3 litry, na velký 4,5 litru vody. 

Obrázek vpravo: Sprchový kout Tigo se speciální povrchovou úpravou JIKA perla GLASS. Díky ní se voda formuje do kapiček, které po skle stékají a odnáší s sebou nečistotu, mastnotu i vodní kámen. Díky tomu se na skle netvoří žádné otisky ani mapy. Pojezdy u sprchových koutů jsou testovány na 20 000 cyklů. 
Jak uspěje sprchový kout?
Prokázat odolnost a dlouhou životnost musejí také sprchové kouty tedy především jejich pojezdy. Přemýšlíte o šikovném sprchovém koutu Lyra Plus nebo se vám líbí minimalistické pojetí série Cubito pure? Pak vězte, že pojezdy těchto sprchových koutů jsou testovány na 20 000 cyklů. 
Koupelnová série LYRA Plus
Zásuvky mají minimální nosnost 30 kg a plnovýsuvný pojezd s brzdou a dojezdem. Plnovýsuvné šuplíky zaručují 100% dostupnost celého prostoru šuplíku. Vzhled lakované plochy se nemění, nestárne a nežloutne protože obsahuje UV filtry.
Nábytek do koupelny
Důkladnému prověření se nevyhne ani koupelnový nábytek. Dokonalý design musí být v souladu s funkčními vlastnostmi. Jste příznivci elegantní geometrie a okouzlila vás produktová řada Cubito? Nebo vaše koupelna neoplývá velkorysými metry prostoru, a tak jste nadšení řešením pro malé koupelny Tigo? Panty těchto i dalších výrobních řad jsou testovány na 20 000 i 30 000 cyklů a minimální nosnost zásuvek je 30 kg.
Koupelnový nábytkek Mio
Dveřní panty jsou u koupelnový nábytku Mio testované na 30 000 cyklů. Závěsy skřínek mají nosnost minimálně 100 kg.

Více informací naleznete na www.jika.cz.
04.09.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444